Düşevi Oyuncuları kurucularından oyuncu Ferda Kaynar Tiyatro Gazetesi Anadolu Ödülleri kapsamında 'Başarı ve Emek' ödülü almaya hak kazandı.

Tiyatroya okul yıllarında başlayan Kaynar daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde okurken o zamanki adı OMÜTİK olan grupla çalıştı. Daha sonra 1998 yılında Düşevi Oyuncuları ile çalışmaya başlayarak profesyonelleşti.
Direklerarası Seyirci Ödülleri, Rotary Kulüp Yılın Başarılı Sanatçısı Ödülü, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başarı Ödülü olmak üzere birçok kez ödül alan Ferda Kaynar, son beş sene içerisinde de 'Sevdaluk' ve 'Yeni Gelin' dizilerinde belirli bir süre bölüm oyunculukları yaptı.

BAŞARI ÜSTÜNE BAŞARI

2001 yılında Cem Kaynar ile evlenen ve 11 yaşında Yağmur adlı bir kız çocuğuna sahip olan Kaynar, aldığı ödülün kendisi için büyük onur olduğunu ifade etti. Kaynar, "Düşevi Oyuncuları ve eşimle tanışmak benim için çok büyük bir şans oldu. Oynadığım oyunlardan ilk kez sanırım 'Körleşme' oyununda umut vaat etmeye başladım. Sonrasında oyunculuk benim için büyük bir serüven oldu. İkinci babam diye belirlediğim Yekta Keçeli tiyatroya saygı duymamı, eşim Cem Kaynar da bu işin önemini bana. 2006 yılından itibaren kendi oyun alanımızı belirlemek amacıyla 6 arkadaşımız ile birlikte yazdığımız, '3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' ise benim için tam bir dönüm noktası oldu. Kadın sorunsalı üzerine, sanatsal bir estetik ve kadın olarak düşünmek tam anlamı ile hücrelerimi genişletti ve beni güçlendirdi. Sonrasında Anadolu Kadınları, Süreyya, Doğum Düğün ve Ölüm gibi kadın oyunları da bu duygularımı pekiştirdi. Bu sezon Sevilay Saral'ın yazdığı, Aysel Yıldırım'ın yönettiği 'Bir Kadın Uyanıyor' oyunu ise kafamda ve oyunculuğumda bambaşka kapılar açtı. Her zaman söylediğim gibi benim iki kızım var biri Yağmur biri de Düşevi. Amacım onların doğru şeyler söyleyebilmeleri ve yaşamları ile bir şeyleri değiştirebilmeleri" dedi.

'Bir Kadın Uyanıyor' oyununun son Aralık gösterimi 11 Aralık Salı 20.00 Büyükşehir Sanat Merkezinde olacak. Biletler www.biletiva.com'dan temin edilebilir.