Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nin Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'nde, Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde düzenlenecek toplantısına davet edildi.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ TARTIŞILACAK

21'inci ABBK Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı, 10-11 Aralık tarihleri arasında Kahramankazan Belediyesinin ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
Toplantıda Türkiye-AB ilişkileri, son gelişmeler ve yerel yönetimlerin etkisi ile Avrupa'da Sığınmacı Krizi ve Uyum konularının masaya yatırılacak. Toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un yanı sıra, AB üyesi ülkelerden çok sayıda yabancı temsilci, akademisyen, STK temsilcisi ve belediye başkanı katılacak.

ÜLKEMİ TEMSİL EDİYORUM

AB ile ilişkiler açısından son derece önemli bir toplantıya daha davet edilmekten dolayı onur duyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Toplantıya tekrar davet edilmemden dolayı Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerine teşekkür ediyorum. Yerel yönetimleri ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğimi ifade etmek istiyorum' dedi.

Başkan Şenol Kul, önceki yıllarda Belçika`nın başkenti Brüksel`de düzenlenen ABBK toplantılarına 3 kez katılarak yerel yönetimlerde Türkiye'yi temsil etti.