Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun'da yeni bir projeyi daha devreye sokuyor. Ortaöğretim kurumlarında kurulacak "Gençlik Temas Noktası" ile öğrenciler bakanlık faaliyetleri hakkında bilgilendirilecek. Proje ile öğrencilerin gençlik merkezleri başta olmak üzere bakanlık faaliyetleri içinde yer almaları hedefleniyor.

Samsun Fazıl Kadı Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın himayesinde il genelinde orta öğretimde okuyan tüm öğrencilere ulaşarak bakanlık faaliyetlerinden haberdar olmalarını sağlamak için harekete geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı bulunan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde düzenledikleri gençlik faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlayan Fazıl Kadı Gençlik Merkezi, orta öğretime bağlı okullarda 'Gençlik Temas Noktaları' kuracak. Bu noktalar sayesinde daha çok gence ulaşmayı hedefleyen merkez, özellikle öğrencilerin küçük yaştan itibaren kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını, aynı zamanda da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm faaliyetlerinde yer almalarını sağlamayı amaçlıyor.