1 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara'nın hazırlayıp sunduğu ' Seçim 2019' programına konuk olan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun'da Cumhur ittifakına uygun davranacağız. Samsun'da biz avantajlıyız büyükşehir dahil 16 belediye bizde. Belki sadece Atakumda zorlayabilirler onun dışında hiç bir yerde zorlayamazlar" dedi.

AK Parti Samsun teşkilatı olarak yerel seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olarak tam konsantrasyonla hazırlandıklarını belirterek, 'Durmak yok' dedi ve birbirinden özel açıklamalar yaptı. Açıklamalarından satır başları:


Samsun'da Mustafa Demir ismi süprriz miydi?

Hayır değildi, her taşın altına elini koyan bir isimdi. Uzun zaman beraber çalıştık.
Samsun'da her zaman adı geçmiştir. Yerel seçim konuşulduğunda birikimleri en layık isimlerdendir bu yüzden adayımız o oldu.

-Karar ne zaman verildi?

-Karar verildiği gün biliyorduk 10 gün sonra açıklandı.

- Mustafa Demir ve Zihni Şahin üzerinden spekülasyonlar yapılıyor Sayın Cumhurbaşkanınımız verdiği karardan geri döner mi?

-Hayır dönmez... Çok ciddi araştırmalar üzerinden kararlar veriliyor. Ciddi bir çalışma yapıldı yaklaşık 6 ay. Samsun'dan çok büyük beklentisi var Cumhurbaşkanımızın... O yüzden üzerine çok düşünülerek karar verildi ve buna layık isim Sayın Mustafa Demir oldu.

-Parti olarak bir bütünüz tüm görüşlerimizi rahatlıkla ifade ediyoruz ama çıkan kararlara itiraz etmeyiz aslolan partidir. Partinin kimliği önemlidir. Bir çok aday olacaktır ama seçilecek olan bir tanedir.

-Kim aday olursa onunla birlikte çalışılıcaktır.

-30 binin altında teşkilatın önerdiği isimler belirlenecekti ilçe adaylarında mutabakat sağladığımız isimlere partimiz karar verir tabi benimde etkim olacaktır.

-3 dönem kuralı devam edecek mi?

-Yetkisi MYK'ya devredildi. Uygulacak istisnai durumlar olabilir.

-Pozitif ayrımcılık yapıyor muyum elbette kendi adaylarımızı tercih ederim.

-istifaların son gününe denk gelmesi ile ilçe başkanlarımızdan istifalarını talep etttim. Hiç birisinin garantisi yoktu bu bildirildi. Ona göre istifa ettiler.


-Anket şirketi? Dedikodu üzerinden hareket etmeyiz. Yok öyle bir şey. Bir milletveklimizin böyle bir şey içinde olacağını düşünmüyoruz.

Samsun Cumhur itifakı dahil mi?

Şu an Samsun ile ilgili konuşulan bir şey yok ama diğer büyükşehirlerde var yedi il var açıklanmayan bunlardan birisini saymazsak ki bu İstanbul Cumhur ittifakına uygun davranacağız. Samsun'da biz avantajlıyız büyükşehir dahil 16 belediye bizde.
Çok daha güçlü ve daha iyiyiz. Oy potansiyelimiz az olduğu yerlerde belki sadece Atakum'da zorlayabilirler onun dışında hiç bir yerde zorlayamazlar. Yakınımıza bile yaklaşamazlar. Olursa raporlarımızla bildiririz.

- Herkes bulunduğu belediyede devam edecek... Bu benim kendi kanaatim.

-14 Aralık takviminde bir değişiklik olur mu?

Olabilir... Bütçe görüşmelerinin sonuna doğru olabilir. Hazırlıklar biterse açıklama yapılacaktır.... Takvimimizde adaylar açıklanınca sahaya ineriz. 40 günlük bir kampanya yoğun olacaktır.

-Aday belirleme sürecinde beklentiler yüksek. Aday belirlendiğinin öncesi ve sonrası tepkiler olabiliyor. Düşünceler zamanla değişiyor. Büyükşehir belediye başkanımız açıklandı sosyal medyadan bir kampanya benzeri bir şey başlatıldı ama şimdi bakın durum çok daha farklı. Kimse partisini bırakıp başkasına oy vermez....

-Aday belirlemede bir başkasına bakarak beklememiz gerekmiyor. Onlar yapabilir bu bir tercihtir.

-Uzun yıllar Samsun'da başarılı belediye başkanlığını gördük Sayın Yusuf Ziya Yılmaz şimdi milletvekilimiz, Sayın Mustafa Demir baktığınızda keza aynı şekilde Sayın Fuat Köktaş, Sayın Ahmet Demircan ile 5 yıl çok güzel işler yapacağız.

- "AK Parti Samsun teşkilatı olarak yerel seçimler için hazırlıklarımız daha önce başlamıştı. Birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olarak tam konsantrasyonla seçimlere hazırlanıyoruz. Güzel çalışmalar ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Yerel seçim sürecinin resmi olarak pazartesi günü başlamasına rağmen biz çok daha önceden çalışmalarımıza start verdik. Bir süre önce ev toplantıları başlattık ve şu anda da devam ediyor. İl yönetim kurulu üyelerimizle birlikte kısa sürede 14 ilçemizde yaklaşık 260 ev ziyareti yaptık. Ziyaretlerimizde halkımızla sohbet ediyor, taleplerini alıyoruz. Milletimizin evinde gönüllere giriyoruz. Halkımız da bu durumdan çok memnun. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza tam gaz devam edeceğiz. Genel Başkan Yardımcımız ve milletvekillerimizle daha önce olduğu gibi uyumlu ve güçlü bir birliktelikle hareket ediyoruz. AK Parti Samsun Teşkilatı olarak İl Yönetim Kurulu üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, meclis üyelerimizle ve mahalle başkanlarımızla sahada olacağız. Bizim için durmak yok, çalışmaya devam' şeklinde konuştu.