Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık Ayı Komisyon Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediyesinde bulunan Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Toplantıya Samsun'da görev yapan özel halk otobüsleri sahipleri ve şoförleri de yoğun bir katılım gösterdi.

KALİTE ARTMALI

Toplantıda konuşan Çakır, 'Samsun'da görev yapan özel halk otobüsleri, ücretsiz geçiş yapan vatandaşların bilet ücretinin yüzde 50'sini Büyükşehir Belediyesinden temin edebilecek. Büyükşehir Belediyesi destek anlamında taşın altına elini koyarken hem belediye başkanımız hem de meclis üyelerimiz sizin hakkınızı alacakları kararla teyit etmiş oluyorlar. Sizlerin de herkese hizmet eden bir meslek grubu olarak, ekmeğinizi de bu hizmetten kazanıyorsunuz. Bu destek kararını aldıktan sonra, bugünden itibaren daha önceki günlerden daha çok hizmet üretmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bence ekonomik nedenlerden dolayı araçlarınıza yatırım yapamıyorsunuz. Mecliste alacağımız kararla birlikte bir nebze ekonominize katkıda bulunacağını düşünüyorum. Araç standartlarınızın yükseltilmesi gerekiyor. Vatandaşların dolmuşlara ya da kendi özel araçlarına değil de sizin araçlarınıza binmesini sağlamanız lazım. Yolcu sayısını vereceğiniz hizmet kalitesiyle yükseltmeniz gerekiyor' dedi.

DÖRT İLÇEDE DEĞİŞİKLİK

Toplantının gündem maddeleri arasında sokak ismi değişikliği de yer aldı. Hatay Amanoslarda mart ayında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur'un adı, memleketi Salıpazarı'nda 100. Yıl Bulvarı'na verildi. Bulvarın yeni ismi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur Bulvarı oldu. Yine 19 Mayıs ilçesi, Karagöl Mahallesi'nde Sönmezler Sokak'ın adı Yunus Emre Caddesi, İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki 1796. Sokak'ın adı mükerrer olduğu için 1803. Sokak ve Bafra ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Okyanus Sokak'ın adının mükerrer olması dolayısıyla 706. Sokak olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda 36 gündem maddesi ile gündem dışı 3 madde görüşülerek meclise havale edildi. Meclis karar toplantısı cuma günü saat 14.00'te yapılacak.

Barış BUDANOĞLU