Canik Belediyesi Tiyatro Okulu geleceğin tiyatrocularını yetiştirirken, Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kültür Merkezi'nde tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik gözetiminde çalışmalarını sürdüren genç oyuncu adaylarıyla buluştu. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri ile sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, belediye olarak şehrin sadece fiziki gelişimini değil, kültürel ve sosyal yönden de desteklediklerini söyledi.

KARADENİZ'DE İLK

Tiyatronun insanı ve yaşamı yansıtan bir sanat dalı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attık. Yollar, binalar, kültür, eğitim, spor merkezleri yaptık. Ancak Karadeniz'de ilk kez belediye bünyesinde bizim kurduğumuz tiyatro okulumuzu ayrı önemsiyorum. Çünkü biliyoruz ki, sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz" dedi.

DEĞERLERİNİ BİLEN TİYATROCULAR

Tiyatro okulunda milli ve manevi değerlerine bağlı tiyatrocular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Çocukları çağdaş, kültürlü, bilinçli, yurtsever birer kişi olarak yetiştirmek için onlara mutlaka tiyatro sevgisi verilmelidir. Tiyatro okulunu açmamızdaki ana gaye budur. Bir ilçe belediyesi olarak Samsun ve Karadeniz'de bir ilki daha gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Tiyatro, gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. Bu bakımdan tiyatro okulunu gençlerimiz için çok önemli görüyorum" diye konuştu.

KOROYU ZİYARET ETTİ

Başkan Osman Genç ayrıca Canik Kültür Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nu da ziyaret etti. Şef Yavuz Özkaran idaresinde çalışan koro üyeleri ile sohbet eden Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak müzik, tiyatro, kurs merkezleri gibi kültür-sanatın her dalında yer aldıklarını belirterek, kültür ve sanatta marka olduklarını söyledi.