Partilerin belediye başkan adayları konusundaki belirsizlik görünen o ki bu ay sonuna kadar sürecek.

Herkesin adaylara kilitlendiği sürecin gecikmesinde bir faktör bütçe görüşmeleri ise bir başka faktör de diğer partilerin Adalet ve Kalkınma Partisi'ni beklemeleridir. Herkes stratejisini bir diğerinin ama özellikle de iktidar partisinin stratejisine göre belirlemek üzere konumlanmış gözüküyor. Bu durum Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun özelinde de böyle.

Adalet ve Kalkınma Partisi epey büyükşehir ve il adayını açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi, üç büyük şehre aday göstermeyeceğini daha ittifak müzakereleri başlamadan duyurmuştu kamuoyuna. Görüşmelerin başladığı süreçte de daha çok ilçe belediye başkanlıklarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Bunlar arasında otuz büyükşehir ve ilçeleri yer almadı.

CHP', İyi Parti ve Saadet Partisi de birkaç istisnanın dışında henüz aday açıklamış değil. Hatta konuşulan millet ittifakı/işbirliğinin gerçekleşip gerçekleşemeyeceği de şüpheli.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir'i resmen açıkladı. Önceki akşam Haberaks TV'de konuk ettiğimiz AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman 'Sayın Demir'in adaylığını resmi açıklamanın on gün öncesinden biliyordum' derken aynı zamanda bizim o çok ses getiren haberimizin de sağlam bilgiye dayandığını tescilliyordu.

Sayın Karaduman'ın programda söylediği sözlerin hemen hepsi ayrı ayrı manşet olacak özellikteydi. Biz 'Cumhurbaşkanı verdiği karardan dönmez' cümlesini seçtik. Diğer önemli mesajları bu gazetenin haber sütunlarında okuyabilir, Haberaks televizyonundan izleyebilirsiniz. Orada hem AK Partili kimi siyasetçilere hem onlar üzerinden kişisel rant devşirme çabasındakilere hem de diğer partilere ciddi mesajlar var. Sanırım o mesajlar doğru değerlendirilir ve hem birilerini tahrik ederek ateşe atmaktan hem de Samsun halkını yanıltmak gibi beyhude çabalardan vazgeçilir.

Hakan Karaduman önceki günkü programda 'ilçe belediye başkan adaylarının' açıklanmasının bütçe müzakerelerinin sonuna sarkabileceğini söylemişti. Dün Ankara'dan gelen bilgilere göre hepsi o tarihe kalmayacak, listeler hazırlandıkça peyderpey açıklanacak. Samsun'dan hangi ilçeler ne zaman açıklanır o belli değil.

AK Parti'nin dışında CHP tek aday adının olduğu ilçeleri açıklıyor, MHP sadece Alaçam'ı açıkladı. Henüz Saadet Partisi cenahından bir açıklama yok. Herkes, başta da söylediğim gibi AK Parti'yi bekliyor.

Biz bu arada aldığımız ve doğruluğundan emin olduğumuz haberleri her zaman olduğu gibi yine hiç sansürlemeden, çarpıtmadan ve geciktirmeden sizlerle paylaşacağız.