Ankara'dan Konya'ya giden Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz treni Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle üst geçidin bir kısmı vagonların üzerine yıkıldı. Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. İlk belirlemelere göre kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.

3'Ü MAKİNİST 9 KİŞİ KAYATINI KAYBETTİ

Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, olay yerine giderek kaza bölgesinde inceleme yaptı.

Bakan Turhan, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "3'ü makinist olmak üzere toplam 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 47 vatandaşımız da tedavi görmektedir." dedi.

KAZANIN NEDENİ İNCELEMELERİN ARDINDAN PAYLAŞILACAK

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saat 06.30'da Ankara'dan Konya'ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolü yapan kılavuz trenin Çiftlik Mevkisi'nde çarpışması sonucu kazanın meydana geldiğini bildirdi.

UMKE, 112 acil servis, itfaiye ve AFAD ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şahin, çarpışmanın nedenine ilişkin devam eden teknik incelemelerin tamamlanmasının ardından detaylı bilgi paylaşılacağını kaydetti.

ÇALIŞMALARDA DEDEKTÖR KÖPEKLER DE KULLANILIYOR

Öte yandan, Yenimahalle Marşandiz İstasyonu'nun bulunduğu yerdeki kaza sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Çalışmalarda dedektör köpekler de kullanılıyor.

Ayrıca enkaz çevresinde ambulanslar bekletiliyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen YHT kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

YHT'de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi.