Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi üyeleri, ''Cumhuriyet Sahipsiz Değildir'' konu başlığı ile ülke gündeminin değerlendirildiği bir eylem düzenledi. Atatürk Anıtı önünde, yağmur altında düzenlenen eylemde Şube Başkanı Işık Özkefeli, 'Atatürk Cumhuriyeti'ni yok etme amaçlı operasyonlara şahitlik ettiklerini söyledi.

SALDIRI ALTINDA

Cumhuriyet kazanımları ve ülke dirliğinin tarihin en ağır, en sinsi saldırısı altında olduğunu dile getiren Özkefeli, "Okullarımız; laik, karma ve bilimsel eğitim anlayışından kopartılarak medreseye dönüştürülmektedir. Ey siyasiler; iktidardakiler ve muhalefettekiler; bugüne kadar oy uğruna göz yumduğunuz yanlışlıklara artık dur deyin, kötü gidişe ortak olmayın. Unutmayınız ki laikliğin yok olması ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılması bir gün sizleri de sarsacak, tarih sahnesinden silinmenize neden olacaktır" diye konuştu.

DOĞRUYU YAPTIRALIM

Vatandaşlara çağrıda bulunan Özkefeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelin hep birlikte demokratik haklarımızı kullanalım; kendi seçim çevrelerimizden başlayarak oy verdiğimiz ya da vermediğimiz bütün siyasileri yakın takibe alalım; baskı unsuru olalım, doğruyu yaptıralım. Aklın ve bilimin gereğini yerine getirelim. Ülke yönetimine müdahil olalım. ADD olarak, ulusal ve yerel baz da 'siyaseti izleme platformu' oluşturarak; Atatürkçü Düşünce'nin ışığından siyasilerin de yararlanmasını sağlayacağız. Ümit etmekteyiz ki böylece, yanlışlıklara geçit verilmeyecek; vekiller kendilerini seçenleri dinleyerek, Atatürk kazanımlarına yüreklice sahip çıkabileceklerdir. Başka çare yoktur."
Eyleme bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Barış BUDANOĞLU