Çalıştıkları Makro ve Uyum zincir marketlerinin konkordato ilanı sonrasında tazminatlarını alamadan işsiz kalan işçiler, tazminat haklarını alabilmek için yürüttükleri mücadeleyi Ankara'ya taşıdı. İşçilerin, Samsun'daki mücadelesine destek veren Tez Koop-İş Sendikası ile CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun girişimleriyle Ankara'ya giden işçiler, burada başkentteki emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri ve CHP'li milletvekilleriyle bir araya geldiler. Tez Koop-İş Sendikası Genel Merkezi'ndeki buluşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Samsun milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile Ankara'daki birçok sendikadan temsilci katıldı.

İŞÇİNİN YANINDAYIZ

Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, ekonomik krizin ağır yükünün dar gelirli vatandaşlar ve emekçilerin üzerine yıkılmaya çalıştığını ifade ederek, işyeri iflası ve konkordato işlemlerinde işçi alacaklarının öncelikle ödenmesi gerektiğini vurguladı. Özdemiroğlu, tazminatlar alınana kadar işçilerle omuz omuza olacaklarını da sözlerine ekledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise işçi alacakları konusunda parlamento içinde ve dışında mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 'Kriz var ve bu krizde bedel ödenecekse önce krizin sorumluları ödeyecek. İşçilerin, analarının ak sütü kadar helal olan tazminat haklarını gasp etmeye çalışanlar da ya bu tutumlarını değiştirecek ya da 'kriz vurguncusu' sıfatıyla hayatlarını sürdürecekler. Ne Samsun'da ne de ülkemizin bir başka yerinde işçimizin haklarının gasp edilmesine sessiz ve seyirci kalmayacağımızı herkes bilsin' dedi.

ŞİRKET MERKEZİNE GİTTİLER

Samsun'dan Ankara'ya giden Makro Market işçileri ve sendika temsilcileri, bu toplantının ardından şirketin merkez binasının bulunduğu Ankara'nın Kahramankazan ilçesine gittiler ve şirket yetkilileriyle, taleplerinin karşılanması ve mağduriyetlerin giderilmesi konusunda görüşmeler yaptılar.