Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il Emniyet Müdürlüğünde Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında "Güvenli Yarınları İlk Adım Projesi" kapanış töreni ve "İletişim yoluyla dolandırıcılık" konulu kısa film yarışmasının ödül töreni yapıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törende Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Komiser Şule Bodur, proje faaliyetlerini tanıttı ve hedeflerini anlattı.

Törende konuşan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise yürütülen projenin çalışmalarında polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi ve vatandaşların güvenlik hizmetlerine katılmalarının sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Bu kapsamda 2013 yılından itibaren Samsun'da çocuk ve gençleri koruma destek programı çerçevesinde birçok projenin hayata geçirildiğini ifade eden Yavuz, "2018 yılı içerisinde yürütülen ''Güvenli Yarınlara İlk Adım Projesi'' kapsamında çocuk ve gençlerimize sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine fayda sağlayacak etkinlikler düzenlenmiştir. Bu kapsamda tüm düzeyde eğitim gören toplam 8 bin öğrencimize eğitici ve bilgilendirici seminerler verildi. Çocukların tarihi bilgilerinin artması ve milli kimlik duygusunun gelişmesi adına Bursa ve Çanakkale'ye gezi faaliyetleri düzenlendi. Çocuk ve gençlerin ruhsal, bedensel ve zihinsel olarak gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla izcilik faaliyetleri düzenlenmiştir. Engelli gruplara karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla aileleriyle birlikte engelli öğrencilerimize yönelik belediyemize ait atlı spor tesislerine etkinlik düzenlenmiştir. İlimizin markası olarak kabul ettiğimiz Samsunspor-Keçiörengücü maçında öğrencilerimize birlikte katılım sağlanmış farkındalık oluşturmak adına da ''sporda kazanan her zaman dostluk ve kardeşlik olsun'' sloganını kullandığımız pankart açılmıştır. Lise öğrencilerimizi kapsayacak şekilde iletişim yoluyla dolandırıcılık konulu ödüllü kısa film yarışması düzenlenmiştir" dedi.

Çocuk ve gençlerin doğru davranış modellerini öğrenmelerini ve alışkanlık haline getirmelerini, örnek bireyler olabilmeleri adına kendi potansiyellerinin farkına varmalarının amaçları olduğunu da söyleyen Vedat Yavuz, "Proje faaliyetlerinin hem aileler hem de çocuk ve gençler üzerinde emniyet teşkilatlarına duyulan güvende olumlu izlenimler bıraktığı düşünülmektedir. Öğrencilerimizin vatandaşlık ilişkilerinin geliştirilmesi ile ülkelerine ve yaşadıkları sosyal çevreye faydalı birer vatandaş haline gelmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 'iletişim yoluyla dolandırıcılık' konulu kısa film yarışmasında jüri üyeliği yapan Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminden Serpil Akgün, OMÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Ömer Çakın'a, Vedat Yavuz tarafından teşekkür plaketi verildi. Ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bayram OK