CHP ve İYİ Parti uzun görüşmeler sonrası ittifak yol haritasını çıkardı. İki parti Samsun için de anlaşmaya vardı. Buna göre, Samsun'da CHP, İYİ Parti'nin çıkaracağı Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleyecek. CHP Milletvekili Kemal Zeybek, "Güçlü bir aday çıkmasını ve Millet İttifakı'nın Büyükşehir'de seçimi kazanmasını umut ediyoruz" derken, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, "Samsun'un ortak paydası olan, herkesin takdirini kazanmış bir adayla yola çıkacağız" ifadelerine yer verdi.

ADAY GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

AK Parti-MHP arasında 24 Haziran seçimlerinde oluşan Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde de oluşmasıyla birlikte, Millet İttifakı'nın otomatikman oluştuğunu kaydeden İYİ Parti Milletvekili Yaşar "CHP ile beraber inşallah Samsun'da seçime gireceğiz. Büyükşehir belediye başkan adayımız bizim partimiz altına girecek seçime. Henüz çok yeni, oturup konuşacağız. Zaten biz bütün partiler ile uyum içerisindeyiz, Samsun'un ortak paydası olan, herkesin takdirini kazanmış bir adayla yola çıkacağız. Değişik kesimlerle, herkesle görüşüyoruz ama 'Adayımız şu' diyeceğimiz bir isim yok. Adayı İYİ Parti belirleyecek ve CHP bizim adayımızı destekleyecek. Aday tespitinde onların da oylarını alma konusunda herhangi bir şey olmayacak, toplumun ortak paydası olan, her kesimden oy alabilecek adaylarla yola çıkmak istiyoruz. CHP ile sahada da beraber hareket edeceğiz, çalışmaları beraber sürdüreceğiz. Zaten bunun tersi düşünülemez. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağız, bunda en ufak bir tereddütümüz yok. İlçelerde de belki ittifak kapsamında çalışmalar olabilir ama şu an henüz alt yapısı oluşmadı. İlçeler bazında çalışma olur mu bilmiyorum, bütçe görüşmelerinden dolayı Meclis yoğun, görüşmeler bitene kadar o konuyla ilgili bir netleşme olur. Biz de ay sonuna doğru adaylarımızı belirlemiş oluruz" diye konuştu.

FİKİR BİRLİĞİNE VARILACAK

CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Millet İttifakı'nda demokrasiden, parlamenter rejimden yana olan herkesin bir araya geldiği bir yapı olduğunu ifade ederek, "Bu yapının güçlendirilmesi, şu andaki siyasal iktidarın yönetiminden rahatsız olan tüm insanların, tüm kesimlerin kendilerini temsil etme noktasında birleştiği bir blok. Amacımız; millet ittifakının güçlenerek ülkemiz adına daha iyi gelişmelerin yaşanmasıdır. Ülkemizde yaşanan sıkıntıların ardından bu ittifakın sürmesini bir zorunluluk olarak gördük. Bana göre doğru olan yapılmıştır. İttifakın yerel seçimlerden güçlenerek çıkmasını arzu ediyoruz. Biz partimizin Samsun'da aday çıkarmasını isterdik fakat İYİ Parti adayına destek vermenin de bizim açımızdan bir sakıncası yok. Güçlü bir aday çıkmasını ve Millet İttifakı'nın Büyükşehir'de seçimi kazanmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki günlerde İYİ Parti yöneticileri ile bir araya gelerek hangi adaylarla girileceği konusunda görüşüp fikir birliğine varılacaktır. 'Samsun'da CHP Büyükşehir'e aday bulamıyor mu?' gibi söylentiler çıkıyor. Böyle bir durum yok. İttifak öncesi bizim Büyükşehir için aday olarak düşündüğümüz en az 3 isim vardı. İttifak olabileceğini düşünerek, bu kişileri yıpratmamak adına hiç dile getirmedik" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU, Barış BUDANOĞLU