Samsun'da tiyatro sanatına büyük emek veren ve sahnelerde yaklaşık 40 yılını harcayan Söz Sanat Merkezi kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Suat Özgültekin, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek önceki gece OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

GAZİ SAHNESİNDE TÖREN

Özgültekin için ilk olarak Gazi Sahnesi önünde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Özgültekin'in cenazesi, helallik alınmak üzere evine getirildi. Helallik alınmasının sonrasında ise cenaze, namazın kılınacağı Kılıçdede Camii'ne getirildi. Bir çocuk babası Suat Özgültekin, burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

SEVENLERİNDEN VEFA

56 yaşında hayata veda eden Özgültekin, Derecik Mezarlığında toprağa verildi. Özgültekin'in cenazesine MHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Davut Numanoğlu, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurucusu olduğu Söz Sanat Merkezi'nin oyuncuları, Samsun'daki tiyatroların genel sanat yönetmenleri ve oyuncuları, Özgültekin'in öğrencileri, ailesi, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

Barış BUDANOĞLU