Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Çoşkuner'in yorumlarıyla 'Seçim 2019' programının bu akşam stüdyo konuğu MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin oldu. Başkan Tekin: "MHP'nin sözleri ve seçimleri dikkate alınmassa yarışalım, halkın belirlemesinden yanayım..." dedi.

"BİR PAZARLIK BİR GÖRÜŞME OLMADI"

İl Başkanı Taner Tekin; "Sokakta dedikodu ve kulis var, AK Partiyle Samsun yerelinde pazarlığa dair bir görüşme, anlaşma söz konusu değil, zaten bir talepte olmadı. Her söz havada kalacaktır. MHP en köklü partilerden birisidir. 50 yıllık siyasi tecrübesi olan, idam sehpası görmüş, kahpe kurşunlar görmüştür. Ülkenin çıkarlarını her zaman parti çıkarlarından önde tutmuştur" diye belirtti.

"KARARA HER ZAMAN SAYGI DUYARIZ"

"Bu 2023'e kadar sürecek bir ittifaktır" diyen Tekin; "yerel seçimde Cumhur ittifakı devam etmeli görüşünü bir çok kere belirtmiştim. Gerekçeklerimiz siyasi bir partinin önüne geçmekti. Ülkede yaşanacak bir kaos ortamını engellemekti. Bizler seçimde sonuç ne çıkarsa çıksın buna saygı duyarız. Biz milletin kararına her zaman saygı duyduk, duymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Tekin; İttifak konusunda Cumhurbaşkanımız olumlu karşıladı. AK Partiden bir kaç isim itiraz etti. Grup konuşmalarında kendi genel başkanımız kendi yolumuza devam edeciğini belirtti. Yalnız bir başka partinin ittifak arayışlarını gürünce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine görüşmeler başladı ve anlaşmaya gidildi" dedi.

"BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN KAYNAKLI"

Uzun yıllar MHP bir çok ilçeyi yönetmiştir ve yarışın içinde olmuştur. diyen Başkan Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: "40 oyla kaybettiğimiz bir Yakakent var. İçeriye baktığımızda MHP tarafından yönetilmiş bir çok ilçemiz var. Yönettiği ilçelerde hep ikinci parti olmuş veya yarışı başbaşa bitirmiştir. Küçük oylarla kaybedilen illerde belediye meclis üyelerindeki eksikliklerden kaynaklandığını gördüm"

"BİREYSEL DAVRANILDI"

İl Başkanı Taner Tekin; "Kaybedilen seçimlerde örneğin 2014'te kıl payı olarak Kavak, Alaçam ve ilkadım var. Seçimin kazanılmasında doğrulardan ders kaybediliyorsa ondan ders almışızdır. Bir takım hatalar vardır. MHP her zaman bunlardan ders çıkarmıştır. 99 seçimlerinden sonra seçim analizlerini değerlendirdik.
Bir çok il ve ilçede seçim sonuçlarını değerlendirdik. Neden kaybettik çalışmalar yaptık. neden kazandık üzerine kafa yorduk. Belediye meclis üyelerindeki seçimlerde hatalar yaptığımız aşikar. Yeterli uyum halinde çalışmaktan uzak oldukları bireysel davrandıklarını görüyoruz. Aday belirleme konusunda yapılan hatalar vardır bunlardan ders çıkarmak gerekiyor. MHP hem belediye başkan adaylarında hem de meclis üyesi seçimlerinde seçildiği makamda yetki ve yeterliliğe bakmamız gerekir. Bu şehri yakından tanıyan, çözüm üretebilen ve uyum içerisinde çalışabilecek ve sevilecek meclis üyesi seçilecektir. Belediye meclis üyelerimizin büyük bir kısmının hakkını vermek zorundayız. Bu şehre uzun yıllar hizmet etmiş arkadaşlarımız var. Teşkilatımız veya tercihlerimiz üzerinde bazı belediye başkanları veya siyasilerin etkisi olmamıştır Bizim teşkilatımız buna izin vermez. Yanlışa düşen arkadaşlarada halk gereken dersi vermiştir" diye belirtti.

İPİ GÖĞÜSLEMEYE EN YAKIN PARTİYİZ

Kişisel olarak Milliyetçi Hareket Partisinin başarılı olmasını arzu ediyorum diyen Tekin; "az farklarla kaybettiğimiz ilçelerde önde olduğumuzu görüyoruz. İpi göğüslemeye en yakın partiyiz. İttifak yapılacaksa bu şehrin en önemli dinamikleri için ne gerekiyorsa biz teşkliatlar olarak varız. Herkesin takdir ettiği, başkanımız tarafından alınan tüm kararlara doğru olarak bakarız ve saygı duyarız. Her zaman onun göstereceği doğrultuda çalışacağız.

MHP'NİN BİR TABANI YOK

40 civarında aday başvurusu var. Yarın bu sayı daha da artabilir. MHP'ye bu seçimlerde geçmişe nazaran daha fazla başvuru var. Bizim nizamımıza uygun bu şehre yakışan ve seçilebilecek adayları değerlendireceğiz. Şu ana kadar hiç bir aday adayına teklifte bulunmadım ama bir fikir alışveri olmuştur. Kendi tercihlerini yapan ve bize gelen olmuştur.
Samsun Karadeniz'de küçük İstanbul... Bir dönem Samsun'da 75 vilayetten insan yaşıyordu. Bugün Doğu Karadeniz'den ve Orta Karadeniz'den devamlı göç alıyoruz. Samsun'da karnını doyuran, iş kuran burada yaşayan, burada çoluğunu çocuğunu yaşatacak olan herkes Samsunlu'dur. MHP şehir millyetçiliğine karşıdır. Tek kimlik altında bu ülkeye hizmet eden herkese biz aynı yerden bakıyoruz. MHP'nin bir tabanı yok. İlkeleri olur, duruşu olur. Ülküsü olur. Tabanı, tavanı olmaz. Ülkesine gönül vermiş bir partidir. Elbette MHP büyük bir okyanus olunca zaman zaman kıyıya bıraktıkları küçük taşlar olacaktır" diye konuştu.

Tekin; "CHP'ye oy vermediğinizde kime oy verirsiniz diye sorduğumuzda elbette MHP bunu AK Parti içinde diyebiliriz. MHP her partiden oy alabilecek bir partidir. Bu ülkenin çimentosudur. Giden arkadaşlar inşallah gittikleri yerde mutlu olurlar. 90 bin seçmen üzerine 50 bin oy koymak ve 140 bin gibi bir rakamı hedeflemek amacımız" dedi.

"PARTİLERE DAVETİMİZ OLMADI AMA TEMESLARDA BULUNDUK"

Başka partilere, kimseye davetimiz olmadı ama temaslarda bulunduk. Değerli isimler yapmış öncelikli Ülkücü harekete hizmet etmiş kişiler var. MHP'nin görüştüğü 3 - 4 isim var. İsimleri şimdi açıklamak doğru olmaz. 17 ilçenin hepsine talibiz ama özellikle geçmişte yönetmiş olduğumuz ilçeler başta olmak üzere hepsine talibiz" diyen başkan Tekin; "Bütün ilçerimizde aday adaylarımız var. MHP'nin sözleri ve seçimleri dikkate alınmassa yarışalım halk belirlesinden yanayım... Son yıllarda kırsalda oyumuz yükseldi. Sandıkta yaşanan hatalar bir daha olmasın diye çok ciddi çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Bunlarla ilgili eğitim programları yapıyoruz. 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin bu seçimlerle önünün açılacağına inanıyorum. Bir çok belediyenin çok sıkıntılı olduğu bilmeyen yok sağır sultan bile duydu. Biz boç içindeyken bile bir yandan borç ödüyerek bir yandan hizmet görüten bir partiyiz. . Seçimlerin sonucunda ne çıkarsa çıksın samsun ve MHP için kötü bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. MHP Samsun'un hak ettiği bir belediyecilik anlayışla yönetildiği, doğru işlerin yapıldığı, halkla iç içe yaşandğı çocuklarımız için daha güzel projeler koyarak Samsun'u yönetmeye hazırdır. Hukuka uygun yarışa gireceğimiz belirtmek bizim MHP olarak tahahütümüzdür" diyerek sözlerini bitirdi.