Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi karar toplantısı, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, 42 madde görüşülerek karara bağlandı.

GÖRÜŞÜMÜZ ALINMADI

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan, Samsun Barosunun bir süre önce boşalttığı, 19 Mayıs Mahallesi'nde yer alan binanın kullanımının 2 yıl boyunca Samsun Üniversitesine verilmesi yönünde komisyondan geçen karar görüşüldü. Alınan karara itiraz eden CHP'li Meclis Üyesi ve Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hatice Sönmez Güneş, "Binanın Samsun Üniversitesi Rektörlüğüne verilmesi konusunda bizim görüşümüz alınmadı. Orada şu anda yeni arkadaşlarımıza, bilirkişi eğitimi verilmektedir. Bu arkadaşlarımızın eğitim görebileceği bir yere ihtiyaçları olacak. Yeni inşa edilen Baromuza ait binanın bitimine kadar kararın ertelenmesini talep ediyoruz" dedi.

KENT MÜZESİNE KATILMALI

Yine CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Tüfek de binanın, hemen yanındaki Kent Müzesi'ne katılmasının daha uygun olacağını ifade etti. İYİ Partili Meclis Üyesi Recep Güleroğlu ise Baro Lokalinin daha önce Kent Müzesine katılması amacıyla yine meclise geldiğini ve buna olumlu yaklaştıklarını, fakat bugün Samsun Üniversitesine tahsis edilmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi. Başkan Turan Çakır ise binanın yalnızca 2 yıllığına verildiğine vurgu yaparak, yeni kurulan üniversiteye katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından komisyondan geçen karar, oy çokluğuyla kabul edildi ve binanın kullanım hakkı 2 yıllığına Samsun Üniversitesinin oldu.

OTOGARA EK SEFER

Gündem maddeleri arasında yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarında otobüs firmalarının şehir içi servislerinin kaldırılmasından dolayı vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için SAMULAŞ aracılığıyla ek otobüs seferlerin konulması meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı. Söz konusu madde hakkında açıklamalarda bulunan Çakır, 'Bizim o bölgeye normal otobüs seferlerimiz var ama geç saatlerde azalıyordu. Bu anlamda bir sıkıntı olmaya başladı. Gece geç saatte sıkıntı yaşanıyor. Bunun için servislerin iptalinden kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için biz SAMULAŞ aracılığıyla şehrin muhtelif yerlerinden gece geç saatlere kadar çalışacak olan otobüs seferleri koyduk. Samsun halkının şehirlerarası otobüs terminaliyle şehrin diğer noktalarına rahat ulaşılabilmesi için almış olduğumuz bir karar' diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU