Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, ekonominin büyüdüğü yönündeki haberlere tepki gösterdi.

BUNUN ADI RESESYON

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamların, ekonominin yüzde 1,6 büyüdüğü şeklinde yorumlanmasının yanlış olduğunu ifade eden Erhan Usta, "TÜİK, aynı bültende, takvim ve mevsim arındırılmış verilere göre ekonominin çeyrekten çeyreğe yüzde 1,1 oranında küçüldüğünü de ilan etmiştir. 2018'in 2. çeyreğinde yavaşlayan ekonomimiz, 3. çeyrekte küçülmüştür. Kredi büyümeleri göz önüne alındığında 4.çeyrekte de küçülmekte olduğumuz aşikardır. Bunun adı resesyondur, %20-25 bandında bir enflasyon ortamında gerçekleştiğinden içinde bulunduğumuz durum slumpflasyondur!" ifadelerini kullandı.

SORUNLARI CİDDİYE ALMALIYIZ

Dönemsel hesapların asıl amacının ekonominin gelişimini izlemek olduğunu vurgulayan Milletvekili Erhan Usta, "Sorunu görmezden gelmek yada sorun yok demek, ne yazık ki sorunu ortadan kaldırmamaktadır. Sorunu doğru teşhis etmek, kabullenmek ve ona uygun tedaviyi uygulamak gerekmektedir. Sorun önemli bir sorundur. Çözümü kesinlikle kolay değil, hatta zordur. Kredi Garanti Fonuyla kredi musluklarını açarak, iş başı eğitim ve toplum yararına programlarla istihdamı teşvik ederek suni olarak yaratılan yüksek büyüme oranları ile övünmek nasıl yanlışsa, şuan yaşadığımız slumpflasyonla da dengeleniyoruz diye övünmek yanlıştır. Amaç, kırılganlıkları azaltarak dirençli ve istikrarlı bir şekilde sürüp arabayı hedefe ulaştırmaktır! Hedef, 2053'tür, 2071'dir! Yol uzundur, bir o kadar da çetindir. Sorunları ciddiye almak, durumu doğru analiz etmek ve çözüm üretmek, ülkemize ve milletimize borcumuzdur" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR