Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük Eylem Planı tanıtım toplantısında, Cumhurbaşkanlığı ile 16 bakanlığın 454 eylem için, 24 milyar liralık harcama yapacağını açıkladı.

SAMSUN-SİVAS KALIN DEMİRYOLU AÇILIYOR

Samsun için en önemli projenin başında ise bitme aşamasına gelen Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattı yer alıyor. Samsun-Kalın hattı sinyalli olarak işletmeye alınması, İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamına alındı. Ayrıca Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilin tamamında çocuk işçiliğiyle mücadele birimleri kurulacak. Proje ve faaliyetlerle yerelin kalkınmasına ilişkin göstergelerin takibine yönelik 81 İl Karnesi Projesi uygulanacak.

OMÜ'YE KARİYER MERKEZİ

İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin de içinde bulunduğu üniversitelerde gençlere yönelik iş planlarında yardımcı olmak amacıyla Kariyer Merkezleri ve gençlere yönelik Gençlik Radyosu kurulacağı açıklandı. Ayrıca Eylem Planı kapsamında Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı hazırlıkları yapılacak. Samsun'unda aralarında bulunduğu Karadeniz illerinde bölgesel uyum platformu oluşturulacak ve risk analizleri yapılacak.