CHP ve İYİ Parti arasında Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığının İYİ Parti'ye bırakılması konusunda varılan iş birliği anlaşması sonrası gözleri bu ittifaka çevirdi. Siyaset kulislerinde İYİ Parti büyükşehir belediye başkan adayı olarak Anavatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Mehmet Çakar'dan ayrı olarak son günlerde Balkan Türkleri Yardımlaşma Derneği eski Başkanı ve Konfederasyon eski Genel Başkan Yardımcı İzzet Altıntaş ile Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler'in adı da konuşuluyor.

TALİMAT GELMEDİ

Hayati Tekin ile başından beri görüştüklerini belirten İYİ Parti il yöneticileri aynı zamanda Mehmet Çakar'la olan temaslarını da sürdürüyorlar. Mehmet Çakar'la prensipte mutabakat sağlayan İYİ Parti yetkilileri aynı zamanda CHP il yöneticileri ile karşılıklı görüşmelerin sonuçlarını bekliyorlar. Her iki parti il yöneticileri 'Henüz genel merkezimizden detaylarla ilgili açıklama ve talimat gelmedi, ileri adımlar için o detay bilgileri ve talimatları bekliyoruz' diyorlar.

İLÇELERDE NE OLACAK?

Parti genel başkanları büyükşehir belediye başkanlığının hangi partiye bırakılacağı konusunda anlaşırken, ilçeler konusunun il yönetimlerine ve yerel siyasetçilere bırakıldığını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir CHP yöneticisi, 'Elbet ilçeleri de konuşacağız, ancak ilçelerde kırmızıçizgilerimiz var, bunlardan taviz veremeyiz, isteneceğini de sanmam. Mesela iş birliği anlaşmasından çok daha önce sahaya çıkmış dört ilçe başkan adayımız var. İlkadım, Çarşamba, Vezirköprü ve Yakakent başkanlarımızı geri çekmemiz doğru olmaz, böyle bir şey söz konusu değil. Bunlara ilave edilecek ilçelerimiz de var, onları da masaya getireceğiz' şeklinde konuştu.

'BEN OLDUĞUM YERDEYİM'

Öte yandan Haber Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan ANAP Samsun eski Milletvekili Mehmet Çakar, 'Ben İYİ Parti kimliği altında millet ittifakının adayı olabileceğimi açıklamıştım. Orada duruyorum ve hiçbir kuliste yokum. Ben olduğum yerdeyim' dedi.