Binlerce Samsunlu, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu'nun (İSDEF) organize ettiği 'Bayrakla Dertleşenler, Toprakla Birleşenler' isimli şehitleri ve gazileri anma programında bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen duygu yüklü gece, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, tasavvuf müziği, semazen ve mehteran gösterisi, şehitliği anlatan tanıtım videosu yer aldı.

BİZİ BU TESELLİ ETTİ

Gecede bir konuşma yapan İSDEF Başkanı Bahri Gökmen, 'Biz Edirne'den Kars'a bu vatanın asil evlatlarıyız. Bu asil millet terör belasından çok canlar verdi. Yüreğimiz yandı. Gözyaşı döktük. 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.' Bizi bu teselli etti. Bu millet, aziz şehitlerimizi unutmayacak. Yaşadıklarımız gösteriyor ki, birbirimize daha çok sarılma zamanı' diye konuştu.

BİZİM İÇİN GURUR

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tüm şehitlere başsağlığı dileyerek, 'Bu gecenin düzenlenmesinde emeği gecelere teşekkür ederim. Bu gecedeki birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Umarım birlik ve beraberliğimiz tüm İslam alemine hakim olur. Milli Mücadelenin şehri Samsun'un evlatları vatan uğuruna her göreve her daim hazırdır. Milli Mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin ilk kıvılcımlarının yakıldığı Havza, bu gururu her zaman taşıyacaktır ve taşımaktadır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler dilerim' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından HADEF Genel Başkanı Enver Şahin tarafından Belediye Başkanı Murat İkiz'e bayrak hediye edildi. Program sonunda, şehit ailelerine ve emeği geçenlere günün anısına tablo takdim edildi. Geceye ayrıca SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, HADEF Genel Başkanı Enver Şahin, davetliler ve çok sayıda Samsunlu katıldı.