Olay, Samsun'un Bafra ilçesine 5 kilometre mesafedeki Sarıköy Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali C., bir süre önce Nesim S. isimli şahıstan aldığı 9 dönüm araziyi çocukları ile birlikte traktörle sürmeye başladı. Ali C. ve ailesi tarlalarını traktörle sürerken olay yerine, eski sahibindeyken burayı süren Ertuğrul D. ve oğlu Erdal D. geldi. Arazinin yeni sahipleri tarafından sürülmesine karşı çıkan baba-oğlun 'Bu araziyi siz niye aldınız?' demesi üzerine tartışma çıktı.

İki taraf arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. İki taraf arasında çıkan çatışmada Samet C. (24), Hakan C. (19), Ali C. (47), Recai C. ve Erdal D. silahla yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Bafra Devlet Hastanesi ve Bafra'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Samet C., Bafra Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Araziyi Ali C.'ye satan Nesim S., jandarmaya verdiği bilgide, 'Burası babamdan beri 9 dönüm yer bana ait. Burada parça parça 15 dönüm yerim var. Ertuğrul D. kiraya çalışıyordu. Aramızda kira sözleşmesi yoktu. Bana 8 senedir kira vermedi. Ben de Ali C.'ye sattım' dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.