Diyarbakır'da 2009 yılında meydana gelen olayda, 5.sınıf öğrencileri H.B. ve S.A. geç kaldıkları için sınıfa alınmayınca gezmek için surlara çıktı.

İki çocuk surlarda karşılaştıkları F.S. tarafından bıçak tehdidiyle boş alana götürüldü. Çocuklardan S.A.'ya para verip bakkala gönderen şüpheli, mağdur H.B.'yi bıçakla korkutup cinsel istismarda bulundu. Bu sırada bakkaldan dönen S.A. gördüğü manzara karşısında ağlamaya başlarken, şüpheli ise elbiselerini giyerek olay yerinden uzaklaştı.

Çocuklar olayı ailelerine anlatınca operasyon yapan polis şüpheli F.S.'yi yakaladı ve mağdurlardan H.B.'nin adli tıp raporunda cinsel istismara uğradığı tespit edildi.

SARHOŞTUM YAPAMADIM

Polis sorgusunda suçlamaları kabul eden F.S.'nin ifadesi şu şeklildeydi:

"Olay günü surların üzerinde gezerken çocukları gördüm ve yanlarına oturdum. Sonra surların kapalı alanlarını temizlemelerini istedim. Birine pet şişe verek su getirmesini söyledim. Bu sırada yalnız kaldığım çocuğa cinsel istismarda bulunmaya çalıştım. Ancak sarhoş olduğum için yapamadım. Diğer çocuk geldi ve bizi seyretti. Sonra kendime kızdım ve çocukları gönderdim. Bir gün sonra polisler gelerek çocuğa tecavüz edip etmediğimi sordular. Ben de suçumu kabul ettim"dedi.

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık F.S.'nin yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Suçu kabul ettiği ilk ifadesini polislerin baskısı ile verdiğini belirten F.S. duruşmada, "Ben suçu işleyip işlemediğimi bilmiyorum. Çünkü o dönemde uyuşturucu kullanıyordum ve farkında değildim. Ne olduğunu bile hatırlamıyorum"dedi.

SENİ HANGİSİYLE DÖVEYİM?

Mağdur çocuklardan H.B., "Biz de gezmek için surlara gittik. Sanık yanımıza gelerek kalem olup olmadığını sordu. Bu sırada arkadaşımı dövmeye başladı. Surun iç kısmını temizlersek bizi bırakacağını söyledi. Biz de temizlemeye başladık. Arkadaşıma şişe vererek su getirmesini istedi. Bana elindeki sopa ve bıçağı gösterip, 'Seni hangisi ile döveyim?' dedi. Ben bıçaktan korktuğum için sopayı gösterdim. Beni sopa ile dövdü. Sonra bana cinsel istismarda bulundu. Arkadaşım gelip bizi o halde görünce ağlamaya başladı. Sonra olay yerinden kaçtı"dedi.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık F.S.'yi 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 3 kez artırım yaparak 15.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.