Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programına konuk olan AK Parti Canik Belediye Başkan Aday Adayı Av.Yılmaz Hocaoğlu; "Küsüp bir kenara çekilmedik. Partimiz yine görev vermezse bir kenara çekilip oturmayız" dedi

Seçim 2019' programı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20:00'da Haberaks TV'de izleyiciyle buluşuyor. Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Çoşkuner'in yorumlarıyla, siyasetin nabzı Haberaks TV'de atıyor. Seçim 2019 programının bu akşam ki konuğu AK Parti Canik Belediye Başkan Aday Adayı Av.Yılmaz Hocaoğlu oldu. Hocaoğlu; "Küsüp bir kenera çekilmedik. Partimiz yine görev vermezse bir kenara çekilip oturmayız" dedi

"Gönül ister ki bu görev bize tevdi edilsin"

Milletvekilliği adaylığınızdan sonra Belediye Başkan aday adaylığı nasıl açıklanır? sorusuyla başlayan seçim programında Hocaoğlu birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

"Siyaset belli makam aralığında kısıtlacak bir şey değildir" diyen Hocaoğlu "Siyaset iyi insanların, doğru insanların hayatı boyunca yapması gereken bir uğraş, bir meşgaledir. Bu ille bir makamın talip olma şekliyle gerçekleşmesi gerekmiyor. Son 24 Haziran seçimlerinde Canik İlçe başkanlığı beni tüm sandıklardan sorumlu olarak görevlendirmişti. Sandıkları dolaşarak müzahir olmaya çalıştım. Bu da bir siyaset yöntemidir. Miletvelkilliği adaylığı siyaset yapanlar için bu işin en zirve yeri. Milletvekilliği çok onurlu bir görev. Parlamenter sistemde Milletvekilliği çok önemli bir makamı temsil eder. Bu göreve talip olduk. Genel merkezimiz yedinci sıradan bizi listelere koydu ancak şartlar müsait olmadı seçilemedik. Biz seçilemedik diye siyaseti bir kenara koymadık. Hemen akabinde gelen refarandum seçiminde teşkilatlarımızın çayoacağı ve ev sohbetlerinde anayasa refarandumunun neden gerekli olduğunu, neden elzem olduğunu Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu ortaya koymaya çalıştık. Ben siyaseti kazanç kapısı olarak görmedim. Bu ülkenin geleceğine inanıyorsak, inanan her insan siyasetle ilgilenmek zorundadır" diye belirtti.

Gazeteci Osman Kara'nın Partiniz sizin dışınızda bir aday tercih ederse tavrınız ne olacak? sorusuna Hocaoğlu; "Daha önce olduğu gibi olacak. Bundan öncede bir sürü göreve talip oldum. İl başkanlığına üç kere talip olduk. Milletvekilliği adaylığı oldu seçilemedik. Küsüp bir kenera çekilmedik. Partimiz yine görev vermezse bir kenara çekilip oturmayız. Doğru olduğuna inandığım için yani AK Parti bu ülkede doğru hizmet yapıyor düşencesinde olduğumuz için Cumhurbaşkanımız doğru bir idare sergilediği içinde onun peşinde siyaset yapıyoruz. Aday gösterilmesekte hizmet etmeye devam edeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki bu görev bize tevdi edilsin. Görev verilmezse teşkilatlarımız bize hangi görevi verirse biz o görevin gerekliliklerini yapacağız yapmaya devam edeceğiz" dedi.

CANİK'İN EN ÖNEMLİ SORUNU ÇARPIK YAPILAŞMA

"Biz olmayan veya görülemeyen eksiklikleri kafalarında olmayan bizim kafamızda olan bir takım şeyler vardır ki biz bunları anlatarak seçim propogandamızı yürüteceğiz" diye anlatan AK Parti Canik Belediye Başkan Aday Adayı Av.Yılmaz Hocaoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: Osman Başkan Canik'te güzel işler yapmıştır. Onun sırtına basarak onun yaptığı işleri bir kenara bırakarak siyaset yapma düşüncem olamaz. 2004 yılında Canik Meclis üyesi olarak aktif siyaset hayatına başladım. Canik insanların her fırsatta terk etme düşüncesinde oldukları bir ilçemizdi. Canikte o dönem şehrin yükü olan çöp istasyonlarından tutun şehrin mezbhanelerine kadar cezaevinden tutun lastik fabrikalarına kadar bütün atıl şehrin dışına atılması gereken yük olan tesisler Canik bölgemizdeydi. İnasanların oturmaktan imtina ettikleri kaçmaya çalıştıkları bir ilçemizdi. Biz meclis üyesi olarakta aşağı yukarı 5 yıl meclis üyeliği yaptım canikte. Meclis üyesi iken ilçe başkanı olarak atandım 2008 yılında o dönelerden sonra Canik çok hızlı bir şekilde değişim gösterdi ve Canik oturulabilecek bir ilçe haline geldi. Elbette bir takım eksiklikler kaldı ve bundan sonra gelecek olan yönetime çok önemli görevler düşüyor. Canik'in ne yazık ki en önemli sorunu çarpık yapılaşma. Her ne kadar önemli mesafeler alınmış olsada ilçemizde eksik kalan tamamlanamayan özellikle bir doğal afetin vuku bulması halinde can kaybına sebebiyet verecek çarpık yapılaşmalar var. Bu sağlıksız yapılaşmayı dönüştürmek adına gerekirse Ankara'da ilgili kurumların kapısında yatarak gerekirse milletvekillerimizle teşkilatlarımızın gücüyle oradaki dönüşümü hızlandırıp tamamlamamız gerekiyor. Meclis üyeliği yaptığım zaman Canik'te yedi okul vardı şimdi 202nin üzerinde. Eğitim olmazsa olmazımız. Eğtimle ilgili hala eksikler var. ikili eğitimden tekli eğitime geçişlerde sıkıntılar var. Özel çocuklarla ilgili bilim ve sanat evi vaadimiz vardı. Milli eğitim bağlantısı olmadan oranın tüm masraflarını belediyemiz tarafından karşılanarak astroni ile ilgili çocuklarımızın ufuklarının açılmasını sağlamak çocuklarımızı sadece ünivrsitelerde değil daha küçükken yetiştirmeliyiz. Sokakta yaşayan ve bağımlı olan çocuklarımıza yardım etmek yerel siyasetçilere düşen görevdir. Şu kadar üniversite şu kadar spor salonu yapacam demek şudur bütçeniz varsa zaten yaparsınız. Önemli olan hayat standardını yükseltebilecek işler yapabilmek" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI FABRİKA AÇMAZ

Hocaoğlu; "Bugün Samsun'da AK Parti'den Canikte 6 tane aday adayı var. MHP'den bir iki tane ne yapsın MHP. Alternatif olması lazım. CHP'den hiç duymadım. Ne kadar çok talip olursa seçme imkanı o kadar çok olur. Ben her türlü göreve talibim" dedi ardından Canik'te 6 aday varken Yılmaz Hocaoğlu'nu neden tercih edecekler? sorusuna; "Bu süreci baştan beri yaşayan biriyim. 2004'te karakalem giden bir belediyeydi. Devraldığımda zaten içinde olan biri olarak sistem aynı şekilde yürüyecektir. Elbette kendine yakın bir çalışma gurubu kuracaktır. Ama genel anlamda personel bizimdir. Belediye Başkanı fabrika açamaz yasal olarakta imkansızdır ama fabrika açacak adamın önünü açar. Canik alan olarak bakir bir alan. İllede fabrika olması gerekmiyor. Hizmet sektörü de olabilir. Canik halkıda bizi bilir. Kolay ulaşılabilir bir başkan istiyor Canik halkı. Başkan sabah evden çıkacak Bakkal amcayla da sohbet edip hele şurdan çay söyle ikide helva kes deyip sohbet edebilecek bir başkan istiyor gözlemim bu. Düğününde cenazesinde kerhen orda olan değil hakikaten yanında olanları istiyor.

Bir bölgede yatırım yapacağınız zaman halk orada o yatırımı istiyor mu istemiyor mu? Vatandaşta karşılığı var mı? Ona bakacak. Yani birlikte yönetim... diyerek sözlerini bitirdi.