Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programına konuk olan
CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Çelik; Zaman kaybına tahammülü yok ne Atakum'un ne Türkiye'nin zaman kaybını sıfra indirecek isim benim" dedi.

Seçim 2019' programı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20:00'da Haberaks TV'de izleyiciyle buluşuyor. Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Çoşkuner'in yorumlarıyla, siyasetin nabzı Haberaks TV'de atıyor. Seçim 2019 programının bu akşam ki konuğu CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Çelik; Zaman kaybına tahammülü yok ne Atakum'un ne Türkiye'nin o zaman kaybını sıfra indirecek isim benim" dedi.

Atakum'da bulundunuz belediyecilik yaptınız ve yaşıyorsunuz. Atakum size ne ifade ediyor? soruyla başlayan yayına Çelik samimi açıklamalarda bulundu. Çelik; "Çıktığımız bu hizmet yolunda destek veren herkese ve siz Haber Medya Grubu ailesine, bizleri izleyen herkese teşekkür ederek Atakum benim için ne ifade ediyor? 2009 yılından beri Atakum belediyesinde çalışıyorum ama Atakumla tanışıklığım 1985 lise yıllarında başladı o günden bugüne ilişiğim hiç kesilmedi. Atakum yaşanılası bir ilçe her şeyi içinde barındırıyor. Atakum benim için aşk. Aday adayı olmamın sebebide budur. İnsan sevdiğine hizmet etmek istemez mi?" dedi

Çelik "Atakum'da yola çıktığımız günden beri bizim bir proje ekibimiz var. 30'un üzerinde arkadaş grubumuz var sürekli toplanan 22 kişi. Bunlar kimlerden oluşuyor başta akademisyenler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları, bunlardan ve halkın içinden oluşan bir ekip. Yaklaşık on yıldır çalışıyoruz. Bir toplanma yeri gerekiyordu Atakum Gönüllüleri Derneğini oluşturduk. Bu bahsettiğim proje gurubuyla Atakum'da neler yapabiliriz. Bir çalışma yapalım dedik ilk akla gelen gençlik, Üniversite oldu. Atakum'un hem eğitim hem sağlık hem turizm kenti olacağı konusunda hemen hemen herkes hem fikirdi. Okul Aile Birliği başkanlığı yaparak eğitimle ilişkim var. Eğitim sadece Atakum'da değil Türkiye'de çok önemli olduğunu savunan ilkelerini benimsemiş o doğrultuda hareket eden birisiyim İlk işimde Aday gösterilip Belediye Başkanı olduğumda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörünü arayıp bir randevu alarak öğrencilerin Atakumla ilgili düşüncelerini öğrenmek olacak" dedi.

BEN ASLA BİR DEVRİM GÖRMEDİM

"Türkiye'de her gelen Milli Eğitim Bakanı Türkiye'de devrim yapacağız diye geliyor." diyen Çelik; "Ben asla ne bir devrim gördüm ne de ileriye yönelik bir hamle. Şuan da eğitim ileriye gitmesi gerekirken yerinde sayan ülkenin durumuna da bakarsak aynı durumda. Atakum'da eğitim kurumlarının tamamını destekleyeceğiz. İhtiyaçları varsa yanlarında olacağız. Ne gerekiyorsa" diye belirtti.

ATAKUM'A BAYRAM GELİRSE

CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Çelik; "Sayın Metin Burma ile çalıştım, ilk yaptığımız iş eğitim kurumlarını gezmekti. Yağmurda şarıl şarıl damlar akıyordu okulların. Atakum Samsun'un hatta Karadeniz'in en önemli yerleşim merkezlerinden birisidir. Çevre düzenlemesi yapılmamış çocukların sokağa atlaycak diye velilerin tedirgin olduğu, korktuğu okullar vardı. Bir de o dönemler okullara, ibadet alanlarına yardım yapamazdınız. Bizim amacımızda yapay siyasi ayrımları ortadan kaldırmaktı. O yapay ayrılıkları suni ayrışmayı ortadan kaldırdık. Türkiye'nin bu yapay ayrımlardan bir an önce kurtulması gerekiyor. İnsanlar birbirlerine siyasi bir düşmanlık besliyor" dedi.

ATAKUM'U ÇOK İYİ TANIYORUM

Çelik; "Bölgeyi tanıyınca insanın gözüne bakınca ne demek istediğini anlarsınız. Ben artık Atakum'da o şeklide bakıyorum insanlara. Mahallelinin ne demek istediğini anlıyorum. O sohbetin yarısında çözümsel konuşmaya başlıyoruz. Artık anlatmıyor insanlar ben dinlemeyi bırakmıyorum ama onlar bırakıyor tamam diyor sen anlamışsın. Bölgeleri tanıyorum mahalle mahalle sokak sokak... Atakum insanının belediye başkanından ne istediğini ben biliyorum. 10 yıldır geziyorum ve biliyorum. Atakumda tanınıyorsak yüzde 70'i Metin bey yüzde 30'u bizim çalışmalarımız olmuştur" diye söyledi

Neden Cumhuriyet Halk Partisi seçimleri kaybetti?

"2014 yılında belediyeyi kazanacağımıza dair inancımız yüksekti" diyen Çelik; "Bir çok sebep vardı fakat bir tanesini öne çıkarmak lazım biz belediye olarak hizmetlerde eksiklik yaptığımızı düşünmüyorum Halktanda güzel dönüşler alıyorduk. Mesala Erikli mahallesine çıkarken bir vatandaş üzgün bir halde biz size oy veremedik niye diyorum birincisi korktuk diyorlar. Yani mevcut iktidarın yaptırımlarından bir daha hizmet alamayız diye korktuk diyorlar. Bunları parantez içinde söylüyorum. İkincisi biz ayrım yapmadık fakat şunu görmek lazım Atakum'da da Samsun'da da hatta Türkiye'nin tamamında bir rüzgar esiyordu. Belediyenin çalIşmalarıyla ilişkilendirmeyi çok doğru bulmuyorum AKP lehine esen bir rüzgar vardı o rüzgarada kapıldılar şu anda bakıyorum o zaman onları tercih edenlerin serzenişlerine yaptıklarının hata olduğunu mutsuzluklarını sezinliyorum. Hükümetin belediyesinde olduklarını bilmek çok daha farklı çıkarlar sağlayacaktı bu anlamda desteklediler. Çokta mutlu olduklarını sanmıyorum verdikleri karardan bunu da seçimde göreceğiz" dedi.

İttifak kararı aldınız... Atakum'da 6 tane aday adayı var CHP'den Samsun genelinde üç dört ilçe istiyorsunuz özellikle Atakum. Neden Bayram Çelik olmalı seçilen? sorusuna Çelik; "Bütün arkadaşlarımız çok başarılı çalışacaklar benim farkım Atakum'un beni benim de Atakum'u çok iyi tanımam... Bir avantajımda belediyeciliği çok iyi bilmem. Yani Belediye Başkanı oldum yarın sertifakımı aldım hemen sahada çalışmaya başlarım. Benim hiç bir takılacağım nokta olmaz. Zaman kaybına tahammülü yok ne Atakum'un ne Türkiye'nin o zaman kaybını sıfra indirecek isim benim" dedi.

Benim bu devlete maliyetim 10 bin liradır aylık ve ben hiç bir iş yapmıyorum

Atakum belediyesinde çok kaliteli adamlar var. 2014 yılında 6 belde belediyesinden oluştu. Bu belediyelerin her biri farklı siyasi kimliklerden oluşuyordu. Bu arkadaşlarımız çok iyi yerlere geldiler. Benim bu devlete maliyetim 10 bin liradır aylık ve ben hiç bir iş yapmıyorum 5 yıldır. Hatta 6 aylık dönemde de Yakakente gönderildim. Buna tazminatım eklendi gidiş gelişim eklendi. Ben Atakum'un personeliyim Atakum'a hizmet etmek için varım. 13 - 14 arkadaşımız uzun süredir görev yapmıyorlar bu devletin, Atakum'un zararına olan bir durumdur.