Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki bir kuyumcu dükkanında 25 Kasım 2018 tarihinde meydana gelen olayda, yanlarındaki küçük yaştaki 2 çocukla gelen çift, iş yeri sahibini oyalarken, çocuklar da alyans çaldı. Kadının işaretlerle çocukları yönlendirdiği hırsızlık anları, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kuyumcu Gülhan "Baştürk, kadın ile erkek yanlarında 2 çocukla alyans bakmaya geldi. Bizde yardımcı olmak olmaya çalışıyorduk. Aile olarak görünün çift ayrıldıktan sonra görüntü kayıtlarında alyasın büyük kız tarafından çalınhdığını fark ettik. Çalınan alyanstan öte bizi, bu işe çocukları alet etmeleri son derece üzdü. Bunla ilgili olarak şikayetçi olduk. Biz çocukları bu işe alet eden kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, görüntü kayıtlarından yola çıkarak alyansı çalanların, hırsızlıktan sabıkaları bulunan Konya nüfusuna kayıtlı İbrahim A. ile Çorum nüfusuna kayıtlı Gülhan B. olduğunu tespit etti. Şüphelilerin il merkezinde bir kaç yerde daha bu tür hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bayram OK