Büyükşehir Yasası nedeniyle yıllık 25 milyon TL kayıplarının olduğuna vurgu yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, söz konusu yasada değişikliğe gidilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Şahin, '1 Nisan 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile mali ve idari bakımından problemler yaşıyoruz. Konuyu hükümetimize aktardık. Başbakanımız 6 ay içinde Büyükşehir Yasası'nda değişiklik yapılacağını ifade ederek çalışmalar başlatılması talimatını verdi. Son olarak Samsun ilçelerini temsilen Bafra ve Çarşamba Belediye Başkanları olarak temsilci seçildik. İl Başkanımız Muharrem Göksel ile görüştük. İl Başkanımız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki'den randevu aldı. Hep beraber görüştük. Büyükşehir Yasası'ndan kaynaklanan problemleri aktardık. Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, Milletvekillerimiz Dr. Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, hemşerimiz Orhan Kırcalı, il başkanımız ve ilçe başkanımız konuya vakıflar. Bu yasadan kaynaklanan problemleri çözmek için çalışıyoruz. Sadece şunu söylemek istiyorum: Mali olarak bu yasadan dolayı kaybımız yıllık 25 milyon TL'dir. Bu süreçte oldukça mağdur olduk. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız tüm gayreti ve imkanları ile Bafra'mıza önemli katkılar yaptı. Biz bu katkılara ilçe belediyesi olarak daha çok ilavelerde bulunmayı istiyoruz. İnşallah gerekli değişiklikler yapılacak ve daha iyi imkanlara sahip olacağız. Halkımızın istekleri var. Artık hizmet çıtası çok yükseldi. Halkımızın isteklerine saygı duyuyorum. Bizim de bu istekleri yerine getirmemiz gerekir. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz' diye konuştu.

'BAFRA LOBİSİNİ OLUŞTURMALIYIZ'

Bafra lobisini oluşturmaları gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, 'Bafra, büyük ve iddialı bir şehirdir. Samsun ve Türkiye'nin pek çok yerinde hemşerilerimizin büyük fedakarlıklarla kurdukları ve yaşattıkları dernekler ve sivil toplum kuruluşları var. Ben hemen hemen her etkinliklerine katılıyorum. Bu büyük gücü hemşerilerimizle beraber Bafra'nın lobisi olacak şekilde organize etmemiz gerekir. Bunun için çalışacağız. Buna ihtiyacımız var. Lobicilik çok önemlidir. Güçlü lobisi olanlar her alanda daha iyi sonuçlar almaktadır. Ben bunun için hazırım. Bafra için ne gerekiyorsa yapmalıyız' ifadelerini kullandı.