Samsunspor Yönetim Kurulu bu akşam toplanacak ve bir karar verecek: Ya başkalarının diş gıcırtılarını duymazdan gelip kendi dişlerini biraz daha sıkarak ocak ayına kadar sabredecekler ya da bir aya iki kongre sıkıştıracaklar. Ya Aralık 2014’te olağanüstü kongre ya da Ocak 2015’te olağan kongre.

Yönetime “Hemen olağanüstü kongreye git” diyenler de var “Olağan kongreye kadar kal” diyenler de. Gördüğüm kadarıyla yöneticilerin de kafası karışık. Bir taraftan “makama sarılıp kalmış” izlenimi vermek diğer taraftan da “kaçmış” damgası yemek istemiyorlar. Geçen hafta sonu kulüp idare binasında bir grup gazeteci bir grup yöneticiyle biraradaydık. Orada edindiğim izlenim bu.

Bazı sorular var kafamda. Birincisi niye olağanüstü kongre? Bugün düğmeye basılsa olağanüstü kongre en erken kasım sonunda toplanabilir. Zaten ocakta yasal zorunluluk olarak olağan kongre var. Öyleyse bu acele niye? Sorunlar bir ay ertelenemeyecek kadar yoğun mu?

İkincisi kasım sonu yahut aralık başında yapılacak bir kongre için birbiriyle uyumlu tüm sorunları göğüslemeye hazır bir kadro var mı? Ya da böyle bir kadro bu süre zarfında oluşturulabilir mi? Eğer böyle bir kadro varsa zaman kaybetmeden olağanüstü kongreye gitmekte fayda vardır ama böyle bir kadro yoksa olağanüstü kongre zaman ve imkan kaybıdır. Bundan da önemlisi giderek tırmanan huzursuzluğun daha da yoğunlaşmasıdır. Takım için son derece önemli maçların bulunduğu bir sürecin iç çekişmelerle geçiştirilmesi ne kadar doğru olur?

Görünen o ki bu yönetim yorulmuş, yıpranmış; bırakmaları hem kendileri hem de Samsunspor için hayırlı olacaktır. Eğer doğru algıladıysam o toplantıda edindiğim izlenim onların da bırakmaktan yana olduklarıdır. Ama onların bırakması yetmez, bu kentin kanaat önderleri ve yerel yöneticilerinin ortak kararla sorunların üstesinden gelebilecek bir yönetim oluşturması ve her türlü yasal ve ahlaki destek sözünü vermesi de gerekir. Eğer Samsunspor’un bir marka değeri varsa ve değer onlar için bir anlama sahipse.

Yönetimi eleştirmek herkesin hakkıdır ama kent dinamiklerinin yeni bir yönetim kurulunu oluşturmaları da görevleridir. Onları taraftardan ayıran da budur. Bakalım mevcut yönetime açıktan ya da “güvenmiyoruz” diyerek ima yollu “git” diyenler birilerine “gel” diyebilecekler mi? Ve de kime diyecekler?

Birilerine “gel” dememek aynı zamanda bu kulübe “bir alt lige git” demek değil midir?
order abortion pill redirect where can i buy abortion pills