Vali Mustafa Çiftçi'ye yeni görevinde başarılar dileyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Çorum basını hakkında bilgi verdi.
Yerel basının Çorum'un taşıyıcı gücü olduğunu vurgulayan Gazeteciler Cemiyeti onursal Başkanı Mehmet Yolyapar da, 'Demokrasinin kılcal damarları olan yerel medya, desteklenerek yaşatılmalı' dedi.
Resmi ilan fiyat tarifesi değişikliğini kısa sürede onaylayarak basın camiasına rahat bir nefes alma imkanı sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği duyarlılığın tüm kamu kurumlarına sirayet etmesi temennisinde bulunan Yolyapar, 'Her eve, her işyerine bir yerel gazete' konulu kampanyayı desteklediğini de sözlerine ekledi.
Vali Mustafa Çiftçi ise, Çorum halkının teveccühüne layık olmaya çalışacağını söyledi. Memleketi Konya ile kültürel benzerlikler içeren Çorum'a kısa sürede alıştığını ve halkın sıcakkanlı tutumunu benimsediğini anlatan Çiftçi, Çorumlu basın mensuplarına çalışmalarında başarı diledi.
Ziyaret sonunda Vali Çiftçi'ye Cemiyet Başkanı Şevket Erzen ve Basın İlan Kurum Müdürü (BİK) Çorum Şube Müdürü Osmanı Bolluk tarafından '15 Temmuz Manşetleri' ve 'Basın Penceresinden Harb-i Umumi ve Çanakkale' adlı kitaplar hediye edildi.
Ziyarette Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Cemiyet Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli ile Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Şimşek, Mustafa Külcü, Recep Mebet ve Muhammed Muttalip Yalçın hazır bulundu.