AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'den Çin'e daha fazla ihracatla ticaret hacminin artırılması gerektiğini belirterek, "Bu kapsamda İlk aşamada 50 milyar" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Çin ziyareti ve Çin-Türkiye ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye'den Çin'e daha fazla ihracatla ticaret hacminin artırılması ve daha dengeli bir yapının oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bu kapsamda İlk aşamada 50 milyar, daha sonra çok daha yüksek bir ticaret hacmini birlikte hedeflememiz gerekiyor' diye konuştu.

MUTLAKA KAZANIRLAR

İki ülkenin ticaret hacminin 26 milyar dolar civarında ancak dengesiz bir yapıda olduğunu belirten Yılmaz, "Bunu da çeşitli toplantılarda ifade ettik. Türkiye'den daha fazla buraya ihracat yaparak, ticaret hacmini büyüterek, büyüyen ticaret için de daha dengeli bir yapı oluşturmamız lazım. Bunu hedeflememiz lazım. Bu kapsamda ilk aşamada 50 milyar, daha sonra çok daha yüksek bir ticaret hacmini birlikte hedeflememiz gerekiyor' diye konuştu. Yılmaz, bu kapsamda yatırımların yeniden organize edilmesi, Türkiye'nin daha fazla Çinli firmayı cezbetmesi ve bu firmaların Türkiye'yi yatırım üssü gibi değerlendirmesinin önem taşıdığını söyledi. Türkiye'nin şu anda yatırım yapmak için çok elverişli bir noktada olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bunu da muhataplarımıza anlatıyoruz doğrusu. 'Türkiye'ye gelip yatırım yapan mutlaka kazanır' diyoruz' ifadelerini kullandı.