Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in "Güçlü Kadın, Güçlü Toplum" anlayışıyla ortaya koyduğu projeler, kadınlara sosyal, kültürel ve ekonomik kazançlar sağlayacak. Nüfusun önemli bir kısmını oluşturan kadınlar için vizyon projeler geliştiren Başkan Genç, "Yakın Gelecekte Samsun" kitabı içerisinde yer alan "Aile Merkezleri" ve "Kadınlar Üretiyor, Samsun kazanıyor" projeleri ile kadınlar daha güçlü olmasını hedefliyor.

BAŞKAN GENÇ KADINLARI DİNLEDİ

Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde kursiyerle buluşan Başkan Genç, kadınlarla sohbet etti, onları dinledi. Kadınların toplumun en önemli varlıkları olduğunu ifade eden başkan Genç, ortaya koydukları projelerden de bahsetti. Başkan Genç, proje kapsamında kadınların, şehrin birçok noktasına kurulacak aile merkezlerinde psikoloji, hukuk, aile, sağlık danışmanlığı gibi ihtiyaç duyacakları alanlarda ücretsiz yardım alabileceğini, ayrıca her ilçenin potansiyeline göre uygulanacak "Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor' projesi ile de kadınlara ekonomik kazanç sağlanacağını söyledi.

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ ŞEHİR

Bir şehrin gelişmesi için kadınların da mutlaka güçlü olması ve şehir ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini belirten Başkan Genç, "Kadınları evde oturan, üretmeyen bir şehrin diğer şehirlerle rekabet etme şansı yoktur. Bu nedenle 'Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor' projesini hazırladık. Bu proje, toplumun inşasının en önemli yapı taşı olan kadınların ekonomik olarak da güçlü olması amacıyla hazırlanan bir projedir. Proje, Samsun genelinde iş sahibi olmayan, ancak bulundukları bölgede üretime katılarak ekonomik gelir elde etmek isteyen tüm kadınları kapsıyor" dedi.

KADINLARA İŞ VE AŞ İMKANI

Proje kapsamında, kadınların bulundukları ilçelerde, hatta evlerinde üretim yaparak ekonomik kazanç elde edebileceğine işaret eden Genç, "Köy veya ilçelerin potansiyellerine ve özelliklerine bağlı olarak her bölgeye özgü ayrı çalışmalardan oluşan proje kapsamında, kadınlar kültür geçmişi olan ilçelerde kilim dokumacılığı, hayvancılık yapılan ilçelerde süt, mantar üretimi, peynir yapımı, tarım yapılan ilçelerde çilek üretimi, turizm özelliği bulunan ilçelerde hediyelik eşya üretimi, yeme, içme, dinlenme tesisleri işletmeciliği gibi çalışmalarda bulunacak. Kurulacak kooperatifler vasıtasıyla kadınların ürettikleri ürünlerin ekonomik değer bulması sağlanacak. Ayrıca kadınlar markalaşma, gerekse pazar bulma konusunda desteklenecek" diye konuştu.

AİLE MERKEZLERİ

"Aile Merkezleri" projesi hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Vizyon Projelerimiz içerisinde kadınlarımız için hazırladığımız aile merkezleri, kadınlarımızın bilgi, beceri ve tecrübelerini artırmaya yönelik bir projedir. Şehrin sosyo-kültürel özelliklerine, doğal ve manevi dokusuna uygun olarak inşa edeceğimiz aile merkezlerimiz içerisinde meslek edindirme kursları olacak. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız üreten, ekonomiye katkı sağlayan, kendi işini kurup, kendi ekonomik bağımsızlığını kazanan bireyler olacak. Ayrıca kadın istihdamı artacak" ifadelerini kullandı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİM

Aile Merkezleri içerisinde kütüphane, hobi atölyeleri, kuaför ve güzellik salonu, eğitim sınıfları, spor aktivitelerini yapabilecekleri birimler ile danışma birimlerinin olacağını dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: 'Bu birimlerde kadınlarımız, psikolojik danışmanlık, hukuk danışmanlığı, aile danışmanlığı, sağlık danışmanlığı gibi ihtiyaç duyacakları alanlarda ücretsiz yardım alabilecek. Tabi aile merkezlerinde annelerimizin yavrularını da unutmadık. Aile merkezleri içerisinde kreş olacak. Hanım kardeşlerimiz eğitim, sosyal ve kültürel aktivitelerini yaparken, çocuklar da kreş de güvenli bir şekilde olacak. Bu sayede özellikle çocuklu annelerimiz eve hapsolmaktan kurtulacak."