Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği spor söyleşilerinin bu ay ki konuğu tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural oldu.

Yılmaz Vural, Türkiye'de teknik direktör kıyımı olduğunu ifade eden Bahadır Çokişler'e ise şu sözlerle cevap verdi:
'Futbolun içindeki bütün kurumlar birbirine güvenmiyor. Federasyon güvenmiyor, antrenör oyuncuya, oyuncu antrenöre güvenmiyor? Herkes kuşkulu, herkes birbirinin menfaatlerine çomak sokacak gibi duruyor. Çünkü sistem oturmamış. Bu ülkede, oyuncular antrenörlerini gönderiyor, kulüp yöneticileri ve başkanları oyunculara paralarını ödemediğinden, profesyonellik oturmadığından çocuklara yetki vermişler, oyuncuyu tatmin ediyorlar. Antrenörler derneğinin bir başkanı var, 18 yıldır o koltukta, oradan hiç ayrılmak istemiyor, Aziz Yıldırım da 18 yıldır Fenerbahçe'nin başkanı. Oradan kimse götüremez onu. Böyle şey mi olur ya, ömür boyu başkanlık mı yapılır?'

Yıldız futbolcuların genç futbolcuların önünü kestiğini de ifade eden Yılmaz Vural, 'Fenerbahçe'de Van Persie ve Nani'nin o takımda çok uzun sürelerle oynatılması bana göre bir haksızlıktır. Çünkü onlardan beklenen verimi sağlayamıyorlar. Ona rağmen oynatılıyor ve o takımda bulunan Volkan, Alper ve Fernandao'ya yazık ediliyor. Sen ismi cismi var, çok para verdik diye geçmişine bakarak bir oyuncuyu oynatıyorsan büyük bir adaletsizlik yaparsın. Antrenörlüğün en önemli kuralı adalet dağıtmaktır. Hak eden kimse, isterse PAF takımdan gelsin onu oynatmaktır' dedi.