Cumhuriyet Kadınları Derneği Samsun Şubesi, derneğin kuruluşunun 21'inci yılı dolayısıyla bir kahvaltı programı düzenledi. My House Otel'deki kahvaltıya CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, CHP Belediye Başkan aday adayları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

LAİKLİK HEP YARA ALDI

Programda bir konuşma yapan Şube Başkanı Sakine Baykan, "Atatürk döneminden sonra çok partili sistemin başlatılmasıyla birlikte siyasi partiler tutucu seçmenden oy almak için laiklik ilkesini hep yaralamışlar ve din devleti kurmak isteyenlerin yollarının açılmasına neden olmuşlardır. Emperyelizmin de desteklemesiyle kısa bir sürede gerici kadrolar ülke yönetimine egemen oldular, adım adım iktidara geldiler. Emperyelizm ve dinci gericilik, en çok kadınları ve çocukları etkiledi" diye konuştu.

ZORLUKLARI AŞACAĞIZ

Ülke olarak zor günlerden yaşandığını ifade eden Baykan, "Zorlukları kendi gücümüzle aşacağız. Tarihimiz yol göstericidir. Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak, ilkeleri ışığında hiç durmadan yürümek bütün sorunlarımızı çözecektir ve zorluklar aşılacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.' Bizler geleceğe umutla bakan, Atatürk'ü anlayan Atatürk'ün askerleriyiz. Laik, demokratik cumhuriyeti, cumhuriyet kazanımlarını, ülkemizin bütünlüğünü korumak öncelikli görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU