Halk Günü sayesinde ilçe halkının yönetime ortak olmasını sağlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, tespit ettiği sorunlara anında müdahale ederek çözüm için belediyenin ilgili birimlerini harekete geçirmeye devam ediyor. Canik'i halkla birlikte yönetmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Genç, "Gelen taleplere göre bir yandan sorunlara çözüm üretirken, diğer taraftan vatandaşlarımızın bizimle paylaşmak istedikleri proje ve çalışmaları da değerlendirme imkanı buluyoruz. Karar mekanizmasına vatandaşlarımızı da dahil ederek onlar için hizmet üretiyoruz" dedi.

ŞEFFAF YÖNETİM

Halkla buluşmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Genç, "Görevimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek, dertlerine derman olmak, taleplerini karşılamak. Bu noktada artık Canik'te oturan ve bilinen bir sistem var. Her hafta salı günü tam buradayım. Vatandaşlarımız randevu almaksızın burada dertlerini ve taleplerini iletebilme imkanı buluyor. Biz de birim müdürlerimizle birlikte birinci ağızdan halkın sıkıntı ve beklentilerini almış oluyoruz. Hiçbir zaman halkımızla aramızda kapılar, duvarlar olmadı. Projelerimizde de 'ben yaptım oldu' demedik, vatandaşlarımızın da fikrini alarak, her zaman şeffaf yerel yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz" diye konuştu.

ÜRETEN CANİK

Vatandaşların sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerine de vurgu yapan Başkan Genç, "Her zaman bu anlayışla hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımızla buluştuğumuz halk günlerinde, halkımızın fikir, önerileri bizim için çok önemli. Üreten ve gelişen bir Canik için saf ve katılımcı yönetim anlayışımız var. Halk günlerimiz bunun en büyük göstergesi. Vatandaşlarımız özgürce, demokratik bir şekilde düşüncelerini bizlerle paylaşıyor. Halkımızın farklı görüşlerini fikir zenginliği açısından önemsiyoruz. Halkımızın görüşlerinin yerel yönetici olarak bizlere daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.