Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla hafta içi her akşam 'Seçim 2019' programı Samsun'un ilk ve tek uydu kanalı olan Haberaks TV ekranlarında izleyiciler ile buluşuyor. ' Seçim 2019'un bu akşamki konuğu AK Parti Kavak Belediye Başkan Aday Adayı Salih Çelik oldu. Çelik; "Cumhur ittfakı sürecini 15 Temmuz'da bu millet istedi. Artık dur dedi bazı şeylere. Cumhur ittifakı bu milletin ta kendisidir. Milletin özüdür. Milletin iradesidir" dedi.

"GIPTAYLA BAKTIĞIMIZ BİR LİDER"

AK Parti Kavak Belediye Başkan Aday Adayı Salih Çelik Haberaks TV'de Seçim 2019 yayınına katılarak soruları cevaplandırdı. Çelik; "AK Parti kurulacakken 21 yaşında çok genç biri olarak başarılarla dolu bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı geliyordu. Gençliğinde verdiği bir enerjiyle gıptayla baktığımız bir lider geliyordu. Taşın altına elimizi koymak niyetiyle bu parti ismi yazılırken tabelalarını asmak bize nasip olur dedik ve 2002 yılında Ak Parti Kavak'ta kurucu Gençlik kolları Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanında siyasete başlamış olduk" dedi.

Böylesi bir dönemde böylesi bir lider

Yaş itibarıyla 80 ihtilalini hatırlamıyoruz bildiklerimiz tarih kitaplarından ibaret ama AK Parti ile başlayan serüven içerisinde e- muhtıraları, gezi eylemlerini, 17 - 25 Aralık kumpaslarını devlet içerisinde yapılanmalarda haklı mücadeleleri ve 15 Temmuz'u gördük diyen Çelik; "Böylesine bir dönemde böylesi bir liderle yol yürümeyi bahşettiği için yüce mevlama hamdolsun" dedi.

2004 YILINDA HER ŞEY DEĞİŞTİ

AK Parti Kavak Belediye Başkan Aday Adayı Salih Çelik; "2004 yılında AK Parti iktidarla Kavak ilçesini Kavak belediyesini buluşturdu. Bundan öncesine baktığımızda örneğin iktidarda ANAP varsa bizim ilçe belediyemiz DOĞRU YOL'daydı. 2004 yılında her şey değişti. 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde bizzat içinde olarak söylüyorum. Biz yerelden güçlü bir belediye modeli ortaya koymak istiyoruz. 2004 yılında ki Türkiye değiliz 2009 yılındaki Türkiye değiliz 2014 yılındaki Türkiye'de değiliz. Yeni bir modelle tanıştı Türkiye başkanlık sistemiyle taçlananan Cumhurbaşkanlığı sistemi kendi oyu ve iradesiyle" diye belirtti.

"Bizahati içinde bir belediyecilik"

Çelik; "Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gönül belediyeciliği seferberliği. Yapmış olduğunuz hizmetlerin o ilde, ilçedeki halkın gönlüne nakşetmektir gönül belediyeciliği. Esnaf gibi düşünen, genç gibi düşünen kadınlarımız gibi düşünen bir belediyecilik anlayışını düşünüyorum. Bir çevreci belediyecilik anlayışı nakşettirmeye iddalıyım" dedi. Allah nasip ederde belediye başkanı seçilirsem hayatın her alanına nufus etmiş ve edecek olan her canlının yaşaması istenen ne varsa onların bizahati içinde olan bir belediyecilik anlayışı düşünüyorum. Esnafı, sanayiciyi düşünüyorsanız bunlarla birlikte oluşan bir sanayi düşünüyorsanız sonuçlarına bakarsanız bunlar istihdamdır. Bunlar ekonomidir. Bunlar oradaki iş kalitesinin ve işçi kalitesinin daha üst seviyelere çıkması demekir. Orada açacağımız sanayi sahası Her bir sanayicinin ilçeye kazandırılması alt yapıya baktığınızda güçlü bir esnaf yapısını beraberinde getirecektir. Ekonomiyi canlandıracaktır. İlçe ekonomisi kazanacaktır" diye belirtti.

"Cumhur ittifakı bu milltetin ta kendisidir"

AK Parti Kavak Belediye Başkan Aday Adayı Salih Çelik; "Cumhur iitfakı sürecini 15 Temmuzda bu millet istedi. Artık dur dedi bazı şeylere. Cumhur ittifakı bu milltetin ta kendisidir. Milletin özüdür. Milletin iradesidir. Cumhur ittifakıyla birlikte ülkede müthiş bir sinerji oluştu her kesimde. Biz Samsun'un 17 ilçesinde 1174 mahallesinde sürekli dolaşıp programlar yapıyoruz. Biz halktan hiç kopamadık. Kopmak istesenizde hiç koparmadı süreç. Halkta yanınızda olduğunu sandıkta gösterdi. Yerelde çok daha kıymetli olduğunu görebiliyoruz bununla ilgili bir çalışma modeli içinde olacağız" diye belirtti.

Aldığımız bir teşkilat terbiyemiz var

Çelik; "Kavak Belediyesinin yıllık bütçesi belli. 91 mahallenin tamamının tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağı bir bütçe olmadığı aşikar. Merkezi hükümetin desteklerinden yeterince yararlanamıyorsanız dış kaynakları kendi ilçenize çekemiyorsanız kısır döngü içerisinde kalırsınız. Kastım şu, yatırımcı bir belediyecilik. Ben buradan belediye başkanı aday adayı olan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun hatta diğer siyasi partilerden aday olan arkadaşlarımıda. Bunlar şunu söylüyor ben ilçeme hizmet etmek için bırakın elimi ben gövdemi koymaya hazırım. Bütün arkadaşlarımın ortak verdiği mesaj bu. Hizmet etmek adına bende varım diyor. 17 ilçenin 16'sı bizde olan büyük bir ruhla çalışmış bir partiyiz.Yine Partimiz bayrak asın derse ki artık asmıyoruz, asarız. Şurda program yapın derse biz en iyisini yaparız. Bu sorumluluklarımızdan kaçamayız aldğımız bir teşkilat terbiyesi var" diye söyledi.

YERLİ MİLLİ TARTIŞMASI BİLİNÇLİ YAPILIYOR

Aday Adayı Salih Çelik; "Yerli milli tartışması bazıları tarfından biliçli yapıldığını düşünüyorum. Kişilerin nereden geldiğiyle alakalı olmamalı. Bir insan şehre ne kadar hizmet ediyorsa onun kıymeti harbiyesi benim gözümde o kadar yüksektir. Misak kim diyebilir ki Yeşilyurtlara bunlar Samsunlu değil. Cemal (Yeşilyurt ) amcanın deyin ki şu Samsun'un hangi noktasında bir okulun hangi harcında tuğlası yoktur. Hangi camisinde bir yapısı yoktur. Hangi insanın ki evine bir katma değer sunmamıştır. Şimdi bu perspektifde baktığınızda ne kadar acı bir tablodur siyasetin içine girdiğinde bir insan o şuralıdır bu buralıdır diye yer edindirmek bana göre bir tarifi yok. Bir insan yaşadığı şehre hizmet ediyorsa o insanı takdir etmek lazım" dedi

Oyun en üstünü alma noktasında iddalıyız

Çelik; "Kavak'ta 81.7 oranını yakalamış bir teşkilatız orada. Siyasi gelişmeler farklı konjöktörler nedeniyle indi, çıktı ama iddamız şudur alabildiğimiz oyun en üstünü alma noktasında iddiamız var. Güçlü bir yapıyla beraber belediyeyi devralma noktasında evet iddalıyız. Güçlü bir oy oranıyla Ankara'da bak ben bu kadar emaneti arkama aldım bu kadar emanet sırtımda hadi sizden bunu bekliyorum diyecek kadar idaalıyım ve bunu kapı kapı dolaşarak sıkılmadık el bırakmayacak kadar iddalıyım.