Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) aralık ayı olağan meclis toplantısı, Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda 2019 yılı tahmini bütçesi, 9 milyon 950 bin TL olarak kabul edildi.

HAKLILIĞIMI KABUL ETTİ

Toplantıda ilk olarak Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, aralık ayı oda faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen OSBÜK Toplantısı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaşadığı krize de değinen Salih Murzioğlu, "Samsun'da hepimizin bildiği, tersane alanı olarak yapılmış 800 dönümlük Gelemen'de bir arazi var. Bu arazi hemen hemen 10 yıldır atıl olarak duruyor. Fakat denizcilik sektöründe yaşanan kriz nedeniyle buraya yatırımcı çekemedik. Bir yatırımcı geldi, orada faaliyet gösteriyor; ama 'imkanlar verilmediği için ben denizcilik yapamıyorum' diyor. Buranın endüstri alanı olarak ilan edilmesi gündeme gelmişti. Ben de bunun üzerine endüstri alanlarıyla sanayi alanlarını mukayese ettim. Endüstri alanı, ileri teknolojide ülkeye büyük katma değer kazandıracak bir yatırım. Ama benim sanayicilerimizden aldığım 3 milyon metrekarelik sanayi alanı talebi var. Ben o toplantıda çok küçük sanayi alanları yapılması durumunu dile getirdiğimde sayın Bakan, 'siz dersinize çalışmamışsınız' dedi. Ama daha sonra sayın Bakan'a haklılığımı, verdiğim örneklerle kabul ettirdim. Ben burada sadece siyasetçilerin dikkatini çekmek istedim" diye konuştu.

2019'DA DENK BÜTÇE

Murzioğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Samsun TSO Saymanı Yiğit Tören ise, 2019 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi hakkında bilgi verdi. Yaptıkları çalışmalar sonucu 2019 bütçesinin yüzde 15 oranında artarak gerçekleşeceğini düşündüklerini belirten Tören, "Bütçemizi 9 milyon 950 bin lira olarak sunacağız. Fasıllar halinde ise gelir bütçemizi 15 fasıldan oluşturduk. 2019 yılı için tahmini gider bütçemiz de yine 9 milyon 950 bin lira. Sonuçta denk bir bütçe halinde bütçemizi hazırladık" ifadelerini kullandı.

Törenin konuşmasının ardından gündemdeki maddeler oylanarak kabul edildi.

Barış BUDANOĞLU