Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve Siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla yayımlanan Seçim 2019 bu akşam stüdyo konuğu Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül "Salıpazarı için önceliğim yol" dedi.

EN UYUMLU TEŞKİLAT YAPISI BİZDE

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül Seçim 2019 programında samimim açıklamalarda bulundu. Akgül; "1988 yılında ilçe oldu ve hüviyetini kazandı Salıpazarı. Gelişmeye namzet bir ilçe. Büyüyen bir ilçe. Şirin bir ilçe doğal yaşamın başkenti diye adlandırıyoruz. Ne Çarşamba, ne Terme bizi ilgilendirmiyor Salıpazarı olarak bir ilçeyiz. Artık kabuğunu kırdı eğitim ulaşım istihdam ve turizm alanlarında bi yerlere geldi ve büyümeye devam edecek. Salıpazarı sevdamız orada doğdum orada büyüdüm. Bu işe kalkıştığımızda doğum büyüdüğümüz ilçeye nasıl hizmet ederiz insanlarımıza nasıl faydalı oluruz onların nasıl duasını alırız gelecek nesle nasıl bir Salıpazarı bırakırız diye bir sevdayla yola çıktık. Salıpazarı'nın şöyle bir iddası var 17 ilçede en uyumlu teşkilat yapısı bizde. Belediyeyle, meclisiyle, ilçe teşkilatıyla, il teşkilatıyla, milletvekilleriyle hiç kavga etmeyen hizmettede bugüne kadar hiç sıkıntı olmadı" dedi.

SALIPAZARI'NIN GELECEĞİ İÇİN BİR ADIM ATTIK

Başkan Akgül; "10 sene evvel yola çıktık hayırlısıyla. Salıpazarında sadece Belediye Başkanı olmak sadece belediyenin imkanlarıyla bir şey yapmak anlamına gelmiyor. Ben aynı zamanda AK Parti kurucu yönetim kurulu ilçe başkan yardımcısıyım. 5 yılda il genel meclis üyeliği yaptım 2004 - 2009 yıllarında. O tecrübeyle birlikte belediye başkanı olduğumda Salıpazarında bir hedef koyduk kendimize. Eğitimden ulaşıma istihdamdan tuizme alt yapıdan üst yapıya kadar aklımıza ne geliyorsa Salıpazarı'nın geleceği için bir adım attık. Salıpazarı Çarşamba yolumuz tamamlandı. Hayırsever bir işadamımıza zamanı parası 4 milyon liralık bir okul bir öğrenci yurdu yaptırdık. Salıpazarı'nın içindeki 4 köprüden 3 tanesi yenilendi bir tanesinin ihalesi yapıldı. Kanalizasyonun tamamını tamamladık ve tabi üst yapı kilit taş çalışmaları yapıldı. Salıpazarı'nın çöp alanı vahşi depolamayla yapılıyordu. O depolamayı Çarşamba'ya getirdik. Oraya da çok güzel suni bir çim saha yaptırdık" diye belirtti.

ÖNCE İSTİHDAM

"Park bahçeden önce istihdam için bir şeyler yapalım dedik Allah'a şükürler olsun İstanbul'a gittik Salıpazarlı işadamlarımızla görüştük şuan 350 kişinin çalıştığı bir tekstsil atölyesi var" diyen Başkan Akgül; "Devamında 100 kişilik bir yer daha açtık. Sonra bir fındık entgre tesisi yapılmasına imarda bir kardeşimize yardımcı olduk şuanda orada 100 kişi çalışıyor. Salı Pazarının iki meydan düzenlemesi vardı, yaptık" dedi.

BİZ YILLARDIR İTTİFAK YAPIYORUZ

Başkan Akgül ittifala ilgili olarak; "Biz yıllardır ittifak yapıyoruz zaten benim şuanda ki belediye başkan yardımcım daha önce 15 yıl MHP ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaş. Büyükşehir meclis üyemdi. MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli bir program dahilinde ilçemize geldiğinde gidip kendisini karşılamış hoş geldin demiştim. O zaman bile bu bir başka partini lideridir diye düşünmedik. O liderimize de saygı gösterdik. Mecliste olduğu gibi karalarımızı o arkadaşlarla birlikte aldık dün olduğu gibi bugünde yarında öyle olacaktır" açıklamasında bulundu.

ÖNCELİĞİM YOL

Başkan Akgül son olarak; "Aday gösterilirsek inşallah aynı yüksek farklarla seçimi alacağıma inanıyorum. Yani laf olsum mübalağ olsun diye söylemiyorum. İnsanlar bir dokunuşa bu rol mü gerçek mi biliyorlar. Biz bugüne kadar hiç rol yapmadık hep gerçekçi olduk. İnsanlarımıza samimiyetle Allah için dokunduk. Allah için herkesin yanında da bugüne kadar hep dik oturduk. Benim Salıpazarında birinci önceliğim yol. Tabi bunu bir yılda yaparız dersek yalan olur diye sözlerini noktaladı.