Bafra Motosiklet Kulübü Başkanı Yaşar Trabzon, Bafra ilçesi Esençay Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Kartal (75) ve Nimet Kartal (72) çiftinin, daha önce İlçe Kaymakamlığı tarafından verilen konteyner evde yaşam mücadelesi verdikleri haberini aldıklarını ve yönetim kurulundaki üyelerle, Kartal ailesini ziyaret ettiklerini ifade etti.

GÜZEL DESTEKLER VERİLDİ

Başkan Trabzon, 'Ziyaretimizde, evin bakımsızlıktan kötü bir durumda olduğunu gördük. Kimseleri olmayan Nimet ninemiz ve Ramazan dedemiz için bir şeyler yapmak istedik. Yardım kampanyası düzenledik. Kampanyamıza güzel destekler verildi. Evdeki eski eşyaları atıp, yerine yeni eşyalar aldık. Öncelikle evin temizliğini ve boyasını yaptık. Daha sonra yeni eşyaları eve yerleştirdik. 15 günün ardından güzel bir sonuç elde ettik. Ayrıca Nimet ninemizin sağlık problemleri vardı. Ev tadilatı sırasında Nimet ninemizi de Bafra Devlet Hastanesine yatırdık, gerekli tedavisi yapıldı. Tedavisi tamamlanan Nimet ninemizi, gönül rahatlığıyla evine yerleştirdik' dedi.

ÖRNEK BİR HAREKET

Ramazan-Nimet Kartal çiftinin yüzünde gülümsemeye vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Trabzon, 'Evin tekrar kötü bir duruma gelmemesi için bir bakıcı da tuttuk. Bakıcının maaşını Bafra Motosiklet Kulübü olarak karşılama kararı aldık. Çünkü dernek olmak demek sadece önemli hafta ve günlerde toplanıp fotoğraf çekinmek değil. Başkalarına da yardımcı olmak gerekiyor, biz sadece başımızı kaldırdık ve gördük ki dernek olarak başkalarını yardım ederek, onları mutlu etmek gerekiyor. Gerçekten çaresiz o kadar insan ve aile var ki, sizlerin onları görmesini ve yardım elinizi uzatmayı bekliyor, inşallah bu olumlu güzel davranışımızla herkese örnek olmuşuzdur. Bundan sonra Bafra Motosiklet Kulübü olarak bu tür topluma faydalı işler yapmaya ve örnek olmaya devam edeceğiz' sözlerini kaydetti.