Dört mevsim yiyecek, içecek ve su sıkıntısını yoğun olarak yaşayan sokak hayvanlarına duyarsız kalmayan ve sokak hayvanları konusundaki hassasiyetlerini kalıcı hizmetlere dönüştürmek için çalışmalarını sürdüren Terme Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalar ile takdir topluyor. Belediye Başkanı Şenol Kul'a son olarak HAYTAP Ordu Temsilcisi ve Ordu Kimsesiz Hayvanları Yaşatma Doğal Ortamlarını Sağlama ve Koruma Derneği Başkanı Aziz İşbakan ve HAYTAP-Orkinos Derneği Terme Temsilcisi Nurten Candan teşekkür etti.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Konuşmasında Başkan Kul'un sokak hayvanları konusunda örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden HAYTAP-Orkinos Derneği Terme Temsilcisi Nurten Candan, "Belediyelerce sahipsiz hayvanlara yönelik tüm bu hizmetlerin sağlanması yasal bir zorunluluk olmaktan öte tüm belediye başkanlarının öncelikle insani sorumluluğudur. Bu görevlerinin bilinci ile bu hizmetleri öncelikle insani ve vicdani olarak yerine getiren belediye ve değerli başkanımız Şenol Kul'a teşekkür ederiz' dedi.

ÇALIŞMALARA DEVAM

Doğadaki hayvanları korumak için birçok çalışmalarının olduğunu dile getiren Başkan Kul, "Yaptığımız çalışmalarla diğer belediyelere örnek oluyoruz. Sıcak yaz aylarında birçok noktaya sokak hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamaları için otomatik su kapları koyuyoruz. Yine kışın doğadaki kuşlar için ağaçlara merhamet yuvaları yerleştiriyoruz. Aslında biz bunları dinimizin ve medeniyetimizde de olan bir anlayışı yerine getiriyoruz. Bundan sonra da hayvanların yaşam standardını iyileştirmek için hayvan sever kardeşlerimizle iş birliği içinde çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.