Olay, gece saat 03.30 sıralarında Samsun;'un Atakum ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tadilatta olan giriş bölümünün yan tarafından markete giren iki hırsız önce kasiyer bölümüne yöneldi. Sigara rafından yaklaşık bin TL'lik sigara çalan hırsızlar, para kasasından da yaklaşık 190 TL bozuk para çaldı. Daha sonra marketin içine yönelen hırsızlar çekirdek gibi atıştırmalık çaldı. Çıkarken de manav reyonundan muz çalan hırsızlar, kayıplara karıştı.

Sabah dükkana gelen iş yeri sahibi, sigaralarda eksilme olduğunu anlayınca güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Hırsızların marketi soyduğunu gören market sahibi polislere haber verdi. Markete gelen olay yeri inceleme ekipleri parmak izi aldı. Daha sonra polis ekipleri, hırsızlarla ilgili arama çalışması başlattı.

Sabah dükkana hırsız girdiğini eksilen sigaralardan anlayan market sahibi İbrahim Sarı, 'Sabah iş yerine geldiğimizde sigaraların eksik olduğunu gördük. Hemen güvenlik kamerası görüntülerine baktık. Görüntülerde gece saat 03.30 sıralarında iki şahsın dükkana girerek; 3 dakika içerisinde sigara, kasadaki bozuk paraları, manavdan muz, elma, armut toparlayıp gitti. İçeriden çekirdek, su, meyve suyu vs. çalıp gittiler. Biz de polise haber verdik' dedi.