Bakan Çağatay Kılıç, 101. Dönem Kaymakamlık kursu vizyon eğitiminde Kaymakam adaylarıyla bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, kaymakam adayların bu kursta edineceği tecrübeyle millete en üst düzeyde hizmet edeceğine inandığını söyledi.

'BİR SİYASETÇİNİN GÖREVİ'
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözünü hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, 'Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman 'makamlarda oturmak için bu görevlere talip oluyorsanız kusura bakmayın siz bu işin insanı değilsiniz' der. Makamında oturup dışarı çıkmayan bir kaymakamın, kaymakamlık yaptığı söylenemez. Makamında oturup dışarı çıkmayan bir valinin, valilik yaptığı söylenemez. Herhangi bir bürokratın sadece kendi yaşam alanı içerisinde kaldığı sürece görevini ifa ettiği söylenemez. Siyasetçi için de aynı şey geçerli. Bir milletvekilinin tabii ki ilk görevi yasama yapmaktır ama aynı zamanda seçilmiş olduğu bölgenin dertleriyle ilgilenmek de görevidir. Orada milletle ilgilenmektir, çünkü o milletin vekilidir. Asıl olan millettir' diye konuştu.

Milletin sandıkta her zaman önemli kararlar verdiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, 'Bu millet zamanı ve yeri geldiğinde sandıkta öyle kararlar vermiştir ki herkese tabiri caizse nerede durması gerektiğini hatırlatmıştır. Nasıl bir duruş koyması gerektiğini de dile getirmiştir. Devletin içerisinde hiçbir zaman devletin kuralları dışında,sirsilesinin dışında bir otorite yoktur, olamaz ve olmayacaktır. Bunu açıkça dile getiriyoruz ve bu mücadele sonuna kadar sürecek' ifadelerini kullandı.