Mavi Toplum Aile ve Çocuk Derneği (MAVİTAÇ), psiko-sosyal destek ve danışmanlık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Derneğin stajyer öğrencilerinden Ayşenur Şen ve Esma Ergen'in başlattığı boşanma sonrası özellikle baba ile çocuk arasında oluşan ebeveyne yabancılaşma sorunu ile baş etme becerileri üzerine Türkiye Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği Samsun Temsilcilerine (TÜDAÇ-DER) sunum yapıldı. Sunumda, boşanma sonrası genel olarak baba rolündeki bireylerin yasal gerekçeler, ekonomik sorunlar ve diğer ebeveynin çocuğa karşı sistematik olarak uyguladığı olumsuz öğretilerin arkasına sığınarak, bizzat kendilerinin çocuklarından uzaklaştığı vurgulandı.

ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ

Sunumun ardından konuşan MAVİTAÇ Başkanı Cesur Ceylan, "Bu durumdaki ebeveynler, bahanelere sığınıp çaresiz hissetmemelidir. Çocuklarına sadece onları sevdiklerini söylemekle yetinmeyip, bunu bizzat göstermesi gerekmektedir" dedi.

ÖNEMLİ BİR PROGRAM

TÜDAÇ-DER Samsun Temsilcilerinden Özgür Demircan ise kendileri gibi benzer sorunlar yaşayan tüm ebeveynlerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ifade etti. Demircan, çocuklarla ilgili iletişim becerilerini geliştirme noktasında Mavi Taç'ın önemli bir işlevi yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

Bayram OK