UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nden bulunan Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, 30 yeşilbaşlı ördeğin avlanması kamuoyunda geniş yer buldu. 6 Aralık'ta meydana geldiği belirtilen olayın, dün bir cep telefonu görüntüsü ile sosyal medyada yayılmasıyla gündeme gelen olay, hayvan sever vatandaşların da tepkisini çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bu katliamı TBMM'de dile getireceğini ifade etti.

HERKESİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Yaşanan bu olaylara karşı önlem almanın ve bunlara çare üretmenin mümkün olduğunu belirten Yaşar, 'Bu iradeyi ortaya koymak lazım! Makamında olan, yetkisi olan herkesi buradan bir kez daha görevini yapmaya davet ediyorum. Biz, bu konularla ilgili atacağınız bütün adımlarda iktidarın yanında olacağımızı defalarca ifade ettik. Biz, gelen konunun kimden geldiğine değil vatandaşın lehine mi aleyhine mi olduğuna bakarız. Olumlu olan her türlü kanunu getirin, biz de sizi destekleyelim' şeklinde konuştu.

BU TEKLİF NEDEN BEKLETİLİYOR?

Geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunduğu Hayvan Hakları Kanun Teklifinin bu gibi konularda oldukça önemli olduğuna değinen Milletvekili Yaşar, 'Biz bir kanun teklifi hazırladık. Meclis Başkanlığına sunduk. Hayvanları öldüren kişi/kişilere hapis cezası verilmesini istedik. Hala Mecliste bekliyor. Şimdi bir kez daha soruyorum; bu teklif neden bekletiliyor? Bugün bir kez daha görüyoruz ki bu teklif hayvan hakları açısından da toplum değerlerimiz açısından da oldukça önemli. Bizim getirdiğimiz teklifi kabul etmek istemiyorlarsa onlar getirsinler biz destekleyelim. Önemli olan bu topluma yararlı olmak' ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

30 ördeğin avlanmasıyla ilgili duyduğu üzüntüyü de dile getiren Yaşar, 'Dileğimiz böyle olayların yaşanmamasıdır. Konunun takipçisi olacağım ve kamuoyunu da bilgilendireceğim. Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken böyle olaylarla karşılaşmak çok üzücü. Tekrarının olamaması için bizlere büyük sorumluluk yüklenmiş durumdadır. Farkındayız, elimizden geleni yapacağız' sözlerini kaydetti.