BASKIN DÜZENLENDİ

Samsun'un İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları saha çalışması sırasında aldıkları duyum sonucu bir apartman dairesinde yasadışı kürtaj yapılan muayenehane olduğunu tespit etti. Polisin takip ettiği kaçak muayehanede, yabancı uyruklu kadınların sıra beklediği tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, baskın düzenledi.

CİHAZLARA EL KONULDU

Yapılan baskında doktor olduğu ileri sürülen Suriye uyruklu 28 yaşındaki Rami G. ile Suriye uyruklu 40 yaşındaki Asma A. isimli kadın gözaltına alındı. Polis muayene için sıra bekleyen yabancı uyruklu 9 kişinin de ifadesini aldı.

Söz konusu iş yerinin kadın doğum polikliniği olarak kullanıldığı tespit edilirken, çeşitli materyaller ve tıbbi cihaz ile çok sayıda çeşitli tıbbi ilaca el konuldu.

KADIN SERBSET BIRAKILDI

İfadesi alınan Asma A. adlı kadın savcının talimatı ile ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki ifadesinin ardından Samsun Adliyesine sevk edilen Rami G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bayram OK