Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yılbaşı gece de uyuşturucu satıcılarına aman vermedi. Ekipler, sabaha kadar yaptıkları operasyonlarda, Samsun' Atakum İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde düzenledikleri 3 ayrı operasyonda 12,22 gram esrar maddesi ile 336,94 gram sentetik uyuşturucu, uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 455 TL para elde edilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

Narkotik polisi ilk operasyonu Atakum İlçesinde düzenledi. Ekipler,
uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi edinilen S.K.'nin üzerinden 1,84 gram sentetik uyuşturucu maddesi elde edildi. Şahsın Cumhuriyet Mahallesindeki evinde yapılan aramada ise 5 paket halinde satışa hazır halde 68,45 gram sentetik uyuşturucu maddesi, 91 gram tütün ile karışık sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

İkinci operasyon ise İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesinde düzenlendi.
Evinde uyuşturucu madde satışı yaptığı bilgisi alınan Burak Y. ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda, şahıs ile teması görülen 2 şahıstan, 3 paket halinde 8,35 gram esrar maddesi elde edildi. Şüpheli Burak Y.'nin evinde yapılan aramada, 3,87 gram esrar maddesi, uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 100 TL para ele geçirildi.

Başka bir operasyon ise Tekkeköy İlçesinde düzenlendi. Ekipler, 1
şahıstan uyuşturucu madde alan 6 kişi yakaladı. Şahıslardan 7 paket
halinde 2,19 gram sentetik uyuşturucu maddesi elde edildi. 6 kişiye,
uyuşturucu kullanmaktan yapılan işlem ardından serbest bırakıldı.
Maddeleri almış oldukları Aalparslan K. yakalanmış ve çalışmış olduğu işyerinde yapılan aramada, 332,91 gram sentetik uyuşturucu maddesi, uyuşturucuları paketlemek için kullandığı peçete, uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 355 TL para ele geçirildi.

Yapılan 3 ayrı operasyonla ilgili olarak toplam, 12,22 gram esrar maddesi ile 336,94 gram sentetik uyuşturucu ele geçirilirken, S.K., Burak Y. ve Alparslan K. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen, Burak Y. ve Alparslan K., çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, S.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bayram OK