Son 15 yılda yapılan yatırımlarla ilçede sosyal ve kültürel dönüşümü sağlayan Canik Belediyesi, projelerle süslediği son 5 yılda da birçok önemli projeyi hizmete sundu. İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştıran ve sosyal dönüşümü sağlayan hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami çevre düzenlemeleri, canlı hayvan pazarı gibi birçok yatırımı tamamlayarak hizmete sokan Canik Belediyesi, ilçe merkezinde de eğitimden kültüre, turizmden kentsel dönüşüme kadar birçok projeyi şehre kazandırdı.

GELİŞİME KATKI SAĞLAYAN PROJELER

Şehrin gelişimine katkı sağlayan projeler uygulayan Canik Belediyesi, turizm projeleri olan 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) ile Meşe Orman Park projelerinin yanı sıra Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Karadeniz'in ilk Oyuncak Müzesi'ni hizmete soktu. Yine aynı kampüs içerisinde 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'ni ise tamamladı. Yavuzselim Mahallesi'nde Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ni açan belediye, diğer mahallelerde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri ile cami çevre düzenlemeleri çalışmaları yaptı. Ayrıca Karşıyaka Mahallesi'nde Canik Millet Camii inşaatı ilerlerken, Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi ise uygulama safhasına geldi.

DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK İLÇE

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde önemli icraatlar gerçekleştirdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Dur durak bilmeden şehrimiz ve insanlarımız için hizmet ürettik. Eğitim, kültür, sanat, spor, turizm, kentsel dönüşüm gibi her alanda yatırımlar yaptık. Türkiye'nin gözbebeği olan ilçemizde geride bıraktığımız 5 yılda da şehrimiz için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Gençlerimiz, kadınlarımız, şehrimiz için önemli projeler ürettik. Canik sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümde örnek ve model ilçe haline geldi' dedi.