Samsun'un yetiştirdiği önemli ses ve saz sanatçılarından olan Çetin Bahadır, unutulmuyor. Sanata hayatını adayan Samsunlu Çetin Bahadır, geçirdiği rahatsızlık sonrasında bir süre hastanede tedavi olduktan sonra sağlığına kavuştu. Birçok ünlü sanatçının kendisinden övgüyle bahsettiği Bahadır, üç Cumhurbaşkanına da saz çalma fırsatı yakalayan ender sanatçılardan biri. Birçok eseri bulunan Bahadır, Samsun'un yetiştirdiği önemli sanatçılar arasında yer alıyor.

ANILARINI ANLATTI

Orhan Gencebay gibi önemli değerlerle aynı dönemde sanata başlayan Bahadır'ın rahatsızlığı nedeniyle AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, kendisini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hayatında birçok önemli anısı bulunan Çetin Bahadır, ziyaret sırasında gerçekleşen sohbette anılarını Yılmaz ile paylaştı.

KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Çetin Bahadır'ın, Samsun'un yetiştirdiği en önemli sanatçılar arasında olduğunu belirten Milletvekili Yılmaz, hayatını sanata adayan önemli bir saz ve ses üstadının kent için, Türkiye için önemli bin kazanım olduğunu söyledi. Hayatında birçok önemli anısı bulunan, sanatla dopdolu, gelecek nesillere ışık tutacak bilgi birikimi ile Çetin Bahadır gibi sanatçıların değerinin her zaman bilinmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Bahadır, Türkiye'nin önemli sanatçıları Orhan Gencebay gibi değerlerler aynı dönemde müzik hayatına başladı. Yıllarını sanata adayan ve şu an hayatta olan Samsunumuzun değerli isimlerinin, hepimizin baş tacı olması gerekli. Geçirdiği rahatsızlılığın ardından yeniden sağlığına kavuşan Bahadır üstadımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bizimle paylaştığı anıları çok önemli ve değerliydi. Kendisine sanat dolu uzun ömürler diliyoruz. Onların kalbimizde önemli yerleri vardır" dedi.