Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen yemeğe, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, ilçe kaymakamları, şehit ve gazi aileleri katıldı.

'Ayaklarında ayakkabıları yoktu'
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Milletvekili Selahattin Beyribey, 'Bundan 103 yıl evvel Sarıkamış'ta 90 bin evladımızın sizlerin evlatları gibi, sizlerin yakınları gibi, evlatlarımızın şehit olduğu gündür. Ve o gün Sarıkamış'ta bir emirle, Enver Paşa'nın emriyle gözünü kırpmadan kara kışta askerlerimiz yollara düştüler. Verilen emri yerine getirmek, hedef Sarıkamış'ı almaktı. Sarıkamış'ı feth etmekti, bu emir için ölüm dinlemediler. Ayaklarında ayakkabıları yoktu. Sırtlarında elbiseleri yoktu. Yanlarında yiyecekleri yoktu. O halleriyle geldiler burayı almak için ama nasip olmadı' dedi.

'Sarıkamış bu milletin beyaz destanıdır'
Kars Valisi Rahmi Doğan, 'Sarıkamış bu milletin beyaz destanıdır. Sarıkamış bu milletin evlatlarının eksi 40 derecede yazlık elbiselerle bu vatanı savunma, bu vatana destan yazma hikayesidir. gencecik evlatlarımız Yemen'den, Suriye'den, sıcak bölgelerden gelerek Sarıkamış'ta 42 yıldır okunmayan ezanı okuttular. Bayrağı tekrar göndere çekmek için Alahuekber dağlarına yürümüştür. Sarıkamış'a yürümüştür. Sayısı çok önemli değil, 3'üncü Ordunun sayısı her zaman ifade edilir 90 bin şehit diye, bir tanesi bile bizim için çok kıymetlidir. Önemli olan buradaki ruhtur. Sarıkamış'taki ruh bugünde vardır, bundan sonra da olacaktır. Çünkü bu ruh bu milletin genlerinde vardır. Bu milletin kanında vardır. Biz bu genle, bu ruhla bin yıldır bu topraklarda ilelebet bu topraklarda olacağız' diye konuştu.
Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri akşam Kazım Karabekir Camii'nde okutulacak Mevlid-i Şerif ile devam edecek ve meşaleli yürüyüşle ilk gün etkinlikleri son bulacak.

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri başladı