SAHADA YOK, DAVADA VAR

Yılport Samsunspor formasını 2011-2012 sezonunda giyen Ufuk Selim Teber, Kırmızı- Beyazlı camiaya futbol anlamında hiçbir şey veremese de, alacağıyla hep sorun yarattı. O dönem yıllığı 585 bin Euro'dan 2 yıllık sözleşmeye imza atan Selim Teber, 3 maç oynayıp ardından Samsunspor'la yollarını ayırdı. İlerleyen yıllarda da çeşitli protokollerle oyuncuya bir yıllık alacağı olan 585 bin Euro faizleriyle ödendi. Bir sonraki sezon Karabükspor'da oynayan Selim Teber, buna rağmen Samsunspor'dan oynamadığı ikinci yıl için avukatları aracılığıyla 585 bin Euro alacağını talep etti. İlk etapta TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Selim Teber'i haklı buldu ve Yılport Samsunspor'un 585 bin Euro'luk parayı ödemesini kararlaştırdı. Konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyan ve Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, işadamı Galip Asal ve kulüp avukatlarının girişimleriyle tüm savunmasını yapan Samsunspor, haklı bulundu ve UÇK'nın verdiği kararı Tahkim Kurulu bozdu. 585 bin Euro'luk parayı ödemekten kurtulan Yılport Samsunspor'da Başkan İsmail Uyanık, dosyayı başından sonuna kadar takip edenlere teşekkür etti.

EMSAL BİR KARAR

Başkan Uyanık, "Türk futbolunda dün akşam itibariyle önemli bir konu TFF tarafından sonuca bağlandı. Samsunspor'un önünde büyük bir soruna neden olacak, haksız yere kasamızdan 585 bin Euro'dan fazla paranın çıkmasına neden olacak UÇK kararı sonrasında, avukatlarımızın çabasıyla Türk futbol tarihinde kulüplerin lehine olacak ender sayılabilecek bir karara imza attılar. Selim Teber bizde 3 maç oynayıp sakatlanıp gidiyor. Oyuncunun forma giydiği ilk senedeki parasını o dönemki yönetim 5 sene sonra yaptığı protokolle alacağı olan 585 bin Euro'nun tamamını ödüyor. Yılport Samsunspor yapılanması Türkiye gündemine geldiği an, uyuyan dosya tekrara gün yüzüne çıkartılıyor. Futbolcu, sözleşmesinin 2. senesinde Karabükspor'da oynadığı halde başka bir yerde oynamamış gibi Samsunspor'dan oynamadığı 2. yılın parasını da faizleriyle birlikte almaya çalışıyor. Konunun özü budur ve biz bu davada haklı görüldük. Davayı başından sonuna takip eden, bizlerle birlikte fedakarca çalışan işadamı Galip Asal ile avukatlar Taner Ünlü, Ercüment Erdem, Ece Özsu ve Merve Mısır'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HAKSIZ BULUNDU

Erdem Erdem Hukuk Bürosu ve Samsunspor Kulübü avukatları Ece Özsu ve Merve Mısır ise, "Selim Teber isimli oyuncu, 2011-2012 yılı sonunda kulüple olan sözleşmesini tek taraflı fesihle ayrılışı sonucunda kulübümüze fesih tazminatı adı altında bir dava açıldı. UÇK futbolcunun tazminat talebini kabul etti fakat futbolcu tazminat talebinde haksızdı. Biz bütün hukuki argümanlarımızla Tahkim Kurulu'na başvurduk ve Tahkim Kurulu kararı sonucunda futbolcunun haksız olduğu kesinlik kazandı. Böylece fesih tazminatının ödenmemesi kararı verildi. Davada 585 bin Euro ve 2012 yılı Temmuz ayından itibaren işleyecek yüzde 10'luk faiz talebi vardı. Çok büyük bir meblağdan bu kararla birlikte kurtulmuş olduk. Sözleşmelerdeki uyuşmazlıklarda 1 maddenin bizi nerelere götüreceğini ve nelere sebebiyet vereceğini gördük. Geçmişte yapılan dikkatsizliklerin kurbanı olmadığımız için çok mutluyuz. Bu davada birçok arkadaşımız görev aldı. Haklı olduğumuz davayı kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.

TFF AÇIKLADI...

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Yılport Samsunspor ile Ufuk Selim Teber arasındaki davanın Kırmızı- Beyazlılar lehine sonuçlandığını resmi sitesinden duyurdu.