Yıllık enflasyonun belli olmasının ardından, memur ve emekliye yapılacak zamlar da netleşti. Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 10,19, memur ve memur emeklileri ise yüzde 10,73 zam alacak. Açıklanan zam oranının beklentilerin çok altında kaldığını söyleyen Samsunlular, "Bu parayla nasıl geçineceğiz" diyerek tepki gösterdi.

EMEKLİLER BİTMİŞ DURUMDA

Ülkede üretimin artmadığı takdirde kimsenin kazanamayacağını söyleyen Cemal Türkmen, "Emekli zaten bitmiş, ülkede bacalar tütmedikçe emekli bir şey kazanamaz" ifadelerini kullandı. Asgari ücrete yapılan zammın emeklilere yapılmamasını eleştiren Özcan Gökçe, "Yüzde 10 şu anki enflasyona göre az, asgari ücrete daha iyi zam yapıldı. Yüzde 15 zam yapılsaydı iyi olurdu" diye konuştu.

ZAM NEYE YETECEK?

Yüzde 10 zammın hiçbir şeye yetmeyeceğini söyleyen Birol Yılmaz, "Zaten ülkenin durumu belli, zamlar belli. Yüzde 10 zam neye yetecek" sözlerini kaydetti.

BÜYÜK YANLIŞ

Belirlenen zammın büyük bir yanlış olduğunu savunan Harun Sağlam, "Yüzde 10 zam büyük bir yanlış. Asgari ücrete yüzde 26 zammın yapıldığı yerde emekliye ve memura daha fazla zam yapılmalı. Yanlışlardan sadece bir tanesi, maalesef çok da göze batmıyor" dedi.

MAHVOLDUK

Beklentilerin altında zam yapıldığını belirten Yavuz İç, "İllallah dedik. Mahvolduk, nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Ayın 20'sinde emekli maaşımı alıyorum, 30'unda bitiyor. Geri kalan 20 gün ne yapacağım?" ifadelerini kullandı.

NE YAPACAĞIZ BİLMİYORUM?

Zamdan memnun olmadığını söyleyen Fahrettin Karabaş, "Hiç memnun değiliz. Beklentimiz asgari ücrete verilen yüzde 26 zammın bize de verilmesiydi. Ne yapacağız bilmiyorum?" diye konuştu. Emeklilerin enflasyona karşı ezildiğini belirten Erol Koç ise, "Yüzde 10 zam ile bu insanlar nasıl geçinecek? Hep yüzde 2-4 zamma alıştırıldığımız için bu zam fazla geliyor" dedi.

YAŞAM KALİTESİ DÜŞTÜ

Türkiye'de yaşam standartlarının düştüğünü söyleyen Bekir Uslucan, "Emekliye yapılan zam yeterli değil. Emeklinin, memurun, işçinin yaşam standartları düşük. İnşallah siyasetçilerimiz daha makul düşünerek, işçiye, emekliye gerekli şartları sağlar" sözlerini kaydetti.

BU PARA NEYE YETECEK?

Emekliye ve asgari ücretliye yapılan zammın yetersiz olduğunu ifade eden Samet Fidan ise, şu ifadelere yer verdi: "Emekliye yapılan zam az, bize yapılan zam da az. Yüzde 20 vergi alınacakmış, ne verdi bana? Her şeye zam geldi, bu para neye yetecek? Emekliye de asgari ücretli kadar zam yapılmalıydı."

Şükrü Berk ASKAR