Samsun'da Halkevleri üyeleri, kemik iliği rahatsızlığı bulunan hastalara uygun donör bulunabilmesi amacıyla kök hücre bağışında bulundu

İstiklal Caddesi'nde bulunan Kızılay Kan Alma Birimi önünde basın açıklaması yapan Halkevleri üyeleri, açıklamanın ardından kök hücre bağışında bulundu.

DONÖR OL UMUT OL

Halkevleri üyeleri adına açıklamada bulunan Şeyma Özberk, 'Lösemili çocuklara umut olmak için burada toplandık. Halkevleri olarak Türkiye'nin dört bir yanında kök hücre bekleyen Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklara umut olmak için 'Donör ol, umut ol' kampanyası başlattık. Çünkü Halkevleri çocuklarındır. Düşünen sorgulayan çocuklar için laik, bilimsel eğitimi savunur ve her şeyden önce çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi önceliğimizdir' dedi.

KÖK HÜCRE HAYAT KURTARIR

Türkiye'de 2 bine yakın çocuğun kök hücre nakli beklediğini belirten Özberk, 'Çocuklar, kök hücre bağışı ile hayatı kurtulacak ve aramıza sağlıklı olarak dönebilecekler. Bir yıl içinde bağışların 800 binlere çıkması gerekiyor ki, Öykü'lere de umut olsun. O yüzden sadece Samsun'dan değil, Türkiye'nin her yerinde, herkesi geleceğimiz olan çocuklara umut olmak için kök hücre bağışı yapmaya davet ediyoruz. Unutmayalım, kök hücre hayat kurtarır' ifadelerinde bulundu.

Erdinç YILDIZ