31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programın konuğu Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Karaman oldu. Karaman, programda önemli açıklamalar yaptı.

İTTİFAK BİZE SORULSAYDI, KABUL ETMEZDİK

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Karaman; "Bize herhangi bir ittifak teklifi gelmedi. Biz AK Parti'nin 16 yıldır yaptığı iyi hizmetlere hep teşekkür etmişizdir. Ancak ittifak sorulsaydı, yaptığı yanlış işlere de ortak olma mecburiyeti hasıl olacaktı. Bu durumda ittifakı kabul etmezdik. Ama bizim aldığımız duyumlara göre ittifaka ortak olsaydık, amblemle seçimlere girmemize izin verilmeyecekti. Ancak bunu karşılıklı görüşmedik, bu sadece bir duyum. Böyle bir durumu da kabul etmezdik." dedi.

SEÇİME KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ

Karaman, " Bizim geçmişte 'Milli Görüş' belediyeciliğini Türkiye genelinde başarıyla yürütmüş bir siyasi geçmişimiz var. Her ilde, her ilçede ve her beldede seçime kendi adaylarımızla gireceğiz. Teşkilatlarımız ilk olarak, kazanacak belediye başkan adayları buluyorlar. Bunu öncelikle teşkilatımıza soruyoruz. Çünkü belediye başkanlarımız teşkilatımızla çalışacak. Teşkilatımız eğer kabul ediyorsa, sonra halka soruyoruz, halkla anketler yaptırıyoruz. Halk anketlerinden sonra ortaya çıkan neticeye göre de, belediye başkan adaylarımızı ilan ediyoruz. Takdir edersiniz ki; partilerin adaylarının oyları, kesin adaylar belirlendikten sonra daha kolay ölçülür." diye konuştu.

İYİ PARTİ VEYA CHP İLE GÖRÜŞMEMİZ OLMAMIŞTIR

Mehmet Karaman; "Bizim genel merkez olarak 'Millet İttifakı' konusunda ne İYİ Parti ile ne de Cumhuriyet Halk Partisi ile bir görüşmemiz olmamıştır. Zaten genel başkanımız da biz 'Millet İttifakı'nın yerel seçimlerde taraftarı değiliz diye karar vermiştir. Ancak bazı illerde Saadet Partisi'nin ortaya çıkardığı güçlü adaylardan dolayı o partiler aday çıkarmazlarsa, bu oranın yerel yöneticilerinin aldığı bir karar olarak ortaya çıkabilir ama Saadet Partili adayların kazanacağı yerlerde, diğer partilerin aday çıkarmaması orada yerel yöneticilerle alınan bir karardır. Ama bizim böyle bir kararımız yoktur. Bizim prensibimizde şu var, o ilçeyi ve beldeyi en iyi yönetecek adayı bulun, belediye başkan adaylığı teklif edin, Saadet Partisi'nden listeye girsin, ve biz de onu seçtirmek için elimizden gelen gayreti gösterelim." dedi.

81 İLE TALİP OLACAĞIZ

Saadet Partisi Genel Başkanı tarafından yapılan "Belediyecilik nasıl yapılır, göstereceğiz. İktidar belediyelerinin büyük bir kısmı kaybedecek ve 'Milli Görüş' belediyeciliği bizimle birlikte şahlanacak ve bu değişiklik Türkiye'de bir iktidar değişikliği getirecek" açıklamasına yönelik olarak kendine soru yöneltilen Karaman; "Belediyecilikte hizmetleri, vatandaşımız gördü bizi 1995'te iktidara taşıdı. Şimdi bugün Türkiye'de siyasi atmosfer 1989 yılı gibi görünüyor. 1989 yılında Anavatan Partisi'nde yozlaşmadan dolayı belediyeler Milli Görüş Partisi'ne, Refah Partisi'ne kaydığı için şimdi İktidar partisinin belediyelerinde de yolsuzluk, israf ayyuka çıktı. Bu seçimde de bu oyların Saadet Partisi belediye başkanlıklarına akacağını düşündüğü için genel başkanımız bu açıklamayı yapmıştır. Biz 81 ile talip olacağız, içinden kaç tanesi gelirse." diye konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN ZERRE KADAR SAPMADIK

"Fatih Erbakan yeni bir parti kurdu. Bu yeni parti Saadet Partisi tabanında bir kayma yapacak mı?" sorusunu cevaplayan Karaman; " Yeniden Refah Partisi adı altında hocamızın oğlu bir parti kurdu.Şimdi bu partinin bu seçimlere girme hakkı yok zaten, aday gösterme hakkı yok, teşkilatlarını tamamlayacak. Ben şuna inanıyorum ki, bizim teşkilatlarımızdan bu partiye katılacak kişiler yoktur. Yeni bir parti kuruluyor diye heveslenip katılanlar olabilir. O da bir partidir. Tabiiiki hizmetleri yapmak için ortaya çıkıyor.Başarılı olur olamaz onu bilemeyiz, gelecek gösterecek. Aynı hizmeti yapıyoruz. Biz 'Milli Görüş'ün çizgisinden zerre kadar bu partiyi saptırmadık. 'Milli Görüş' çizgisinden Saadet Partisi bu güne kadar, zerre kadar sapmamıştır." dedi.

27 OCAK TARİHİNE KADAR ADAYLARIN TAMAMI İLAN EDİLMİŞ OLACAK

"70 tane belediye başkan adayınızı açıkladınız. Büyükşehir başta olmak üzere Samsun'un adayları ne zaman açıklanacak?" sorusunu yanıtlayan Karaman; " Samsun'da 6 adayımızı açıkladık. Dün bir toplantı yaparak Çarşamba Belediye başkan adayımızı söyledik. Bafra'da Ziraat Mühendisi Mustafa Harman, Çarşamba'da İnşaat Mühendisi Sebahattin Sancar, Havza'da emekli albay Şenol Tuncay, Ladik'te emekli anestezi uzmanı teknisyen Yalçın Kaya Oğuz, Salıpazarı iş adamı Ali Turhan, Terme'de avukat Ali Yüksel kardeşimizi aday ilan ettik. Her çarşamba günü genel merkezde basın toplantısı yapıyoruz. Salı günleri de başkanlık divanı toplantılarımız oluyor. Salı günü yapılan toplantıda onaylananlar çarşamba günü ilan ediliyor. Bizim adaylarımızın tamamı 27 Ocak tarihine kadar ilan edilmiş olacak.